Işıl Reçber'in bakım sırları

Işıl Reçber’in vazgeçilmez allığı, en sevdiği ruj markası, kaşlarının sırrı nedir? Cemiyet hayatının her zaman merak edilen ünlülerinden biri olan Reçber’in makyaj dünyasına girdik.

Işıl Reçber'in bakım sırları

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Emrah ABİ

Güzelliğiyle cemiyet hayatında her zaman dikkat çeken isimlerden biri olan Işıl Reçber'ın güzellik sırlarını mercek altına aldık. Reçber, gündelik hayatında arkadaş buluşmasına ya da bir iş toplantısına gidecekse makyajını evde yapmayı tercih ediyor. Böyle anlarda daha doğal bir seçim yapıyor; pudra, bronzer, rimel, kalem ve açık tonlarda ruj kullanıyor. Işıl Hanım eğer bir davete gidecekse, biraz daha özenli bir makyaj tercih ediyor ve kendini, make-up artisti Özlem Ayas'ın tecrübeli ellerine teslim ediyor. İşte, yine böyle bir davete gitmeden önce Işıl Reçber ile bir araya geldik ve Özlem Ayas'ın uyguladığı makyajı görüntüledik. Ayrıca Işıl Reçber'in ağzından makyaj sırlarıyla ilgili detaylı bilgi aldık.

BRONZ TONLARINI TERCİH EDİYOR
"Bronzer'da en çok Guerlain markasının ürünlerini kullanırım. Bir de Amerika'da satılan Tarte Bronzer'ı severim. Tom Ford allığım da vazgeçilmezim. "Bronzer'ım, göz kalemim ve rimelim, benim olmazsa olmazımdır."


EYELINER TARZIYLA UYUŞUYOR
"Eyeliner dokunuşunu çok seviyorum, benimle bütünleşiyor ve tarzımla çok uyuşuyor. Eyeliner uygulandığım zaman kendimi iyi hissediyorum ve makyajımı tamamlanmış buluyorum. Benim için kirpiklerim ve dolayısıyla rimel ve eyeliner seçimi çok önemli. Gözlerimde far paleti gibi yoğun renkler kullanmayı sevmiyorum. Kalemlerim genellikle MAC marka olur ama Makeup Forever'ın kalemlerinden de çok memnunum. Rimelde Lancome ürünlerini çok severim. Kaşlarım kontürsüz, kendi kaşlarım ama kaşlarıma mutlaka kalem sürerek belirginleştiririm."


Makyözü anlatıyor :
"Işıl Hanım'a, gözleri ön planda tutan ve fresh bir makyaj yapıyorum genellikle. Gözlerde far, gölgelendirme, buğular yapmıyorum ve eyeliner uyguluyorum. Net şeyleri seviyoruz. Kıyafete ve gideceği yere göre ruj rengine karar veriyoruz. Işıl hanım için bir makyaj hilesi (büyütme, küçültme, daraltma gibi) şeyler uygulamıyorum. ince fondöten sürüyorum su bazlı, kalın içerikli bir şey kullanmıyorum. üzerine parlamaması için pudra kullanıyorum. Elmacık kemiklerini belirginleştirmek için gölgelendirmek amaçlı baz kullanıyorum. Genellikle kalıcı bir ruj kullanıyorum, Kylie Jenner'ın ya da Anastasia'nın rujlarını seviyoruz."


MAKYAJ BAZI ÖNEMLİ
"Makyajda bence en önemlisi baz ve kontür. Ardından o günü nasıl geçireceğime, gün içinde nereye gideceğime ve saçımın nasıl olduğuna göre makyajım şekilleniyor. Göz ve dudak makyajı birbirine paralel ilerliyor. Gözü biraz daha belirgin yapıyorsak tabii ki dudaklarda daha natürel tonlar kullanıyoruz. Gözü daha net yapıyorsak da dudaklarda daha koyu ya da kırmızı gibi canlı renkler kullanıyoruz."


TRENDLERİ TAKİP EDİYOR
"Kırmızı rujları, nude tonları, kahve tonlarını, açık ve koyu olmak üzere çok seviyorum, kalemleri de aynı şekilde. Kylie Jenner'in mat rujlarını çok severim, özellikle renkli olanlarını... Kozmetik ürünlerini ve makyaj trendlerini de çok yakından takip ediyorum. O yüzden çok ciddi kozmetik ürünü alışverişi yaparım, denemeye bayılırım. Belli bir markada yoğunlaşmıyorum."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.