Maya Portakal Bitargil'in makyaj dünyası

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden biri olan Maya Portakal Bitargil, kaliteli duruşunu makyajında da koruyan isimlerden biri. Bitargil ile Erdem Kıramer Kuaför’de bir araya gelerek makyaj dünyasının kapılarını araladık.

Maya Portakal Bitargil'in makyaj dünyası

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Emrah ABİ

Portakal Sanat Evi'nin 4. kuşak temsilcisi, cemiyet hayatının sevilen isimlerinden biri olan Maya Portakal Bitargil ile Erdem Kıramer'de bir araya geldik. 15 yıldan fazla süredir Erdem Kıramer'e gelen Maya Hanım, makyajını 1.5 yıldır Sevda Sevil'e yaptırıyor. Maya Hanım makyajda aşırılığı, kalıp gibi duran ve herkesin birbirine benzediği görünümleri sevmiyor. Onun için iyi bir makyaj demek net duruş, iyi ifade ve makyajın ruh haline, gideceği yere uygun olması.

DUDAKLARINDA KALICI LIPLINER VAR
"Dudaklarımda estetik, dolgunlaştırıcı hiçbir uygulama yok. Bu, bana ve kuaföre gittiğimde de arkamdan makyözüme çok sorulan bir soru... Dudaklarımda lipliner uygulaması ve şeklini ortaya çıkartmak, renk pigmentlerini artırmak için pigment uygulaması var. Doğal bir dudak kalemiyle dudakları doldurma işlemini kalıcı olarak yaptırdım. Bobbi Brown'ın nude ve mürdüm tonundaki dudak kalemlerini severek kullanıyorum. Dior'un lipgloss'u da vazgeçilmezim."


EN ÖNEMLİSİ BAKIŞLAR
"Göz makyajında benim için en önemlisi bakışı iyi göstermek, derin ifadeyi verebilmek. Göz makyajında en sevdiğim şey de gözaltına kırmızı tonlarda gölge yapmak... Bu makyajda göz etrafını gölgelendirerek, ipek kirpik kullanarak kirpiklerimi ön plana çıkarttı Sevda. Bu, benim gün içinde kullanabileceğim bir makyaj ama akşam bir yere gidecek olsam yine bundan çok farklı olmaz, sadece gölgeleri fazlalaştırır. Gözlerimde kalıcı eyeliner, kaşlarımda da kontür var. Maskara tercihim de Bobbi Brown ve Dior Catwalk."


MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Maya Hanım'ın daha önceden kendinde fark edemediği ama yüzünde makyaja çok uygun, kontür yaparak ortaya çıkarılabilecek belirgin hatları var. Kaşının altı, yanağındaki kemikleri ve yüz ovali kontür yapmak için çok müsait. Kemikleri gölgelerle ön plana çıkartıyorum . Maskara yerine kirpik ekliyoruz ki maskaranın boyalı, doğallıktan uzak duruşundan kaçmak için. Cildine çok az fondöten uyguluyorum; neredeyse bir damla fondöten damlatarak süngeri ıslatıyorum ve öyle uyguluyorum . Fondöten yüze boca edilmiş durmuyor böylece. Yüzündeki hatları belirginleştirerek kontür uygulayarak gölgelendirme yapıyorum ."


GÖLGELENDİRMEYİ SEVİYORUM
"Erdem Kıramer'e 15 yıldır geliyorum. Sevda, buraya başlayalı 1,5 yıl oldu, o zamandan beri makyajımı o yapar. İçimdeki muzip, yaramaz ve bazen frapanlığı da seven kadını tanıdı ve onu ortaya çıkartmaktan ve cesaretli davranmaktan çekinmiyor. Ten makyajında doğal görünümü tercih ediyorum. Gölgelendirme ve yüzümdeki kemikleri belirginleştirmeye özen gösteriyorum. Uzun yıllardır vazgeçemediğim ürünler Guerlain Terracotta, Estee Lauder Bronzer Goddess, Bobbi Brown allıklar..."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.