Ünlü isimleri buluşturan davet

Köyceğiz’de kadınların elde hazırladıkları Nomadic Republic marka ip sandalet ve terlikler beach trendine dönüştü.

Ünlü isimleri buluşturan davet

Türkiye'de Köyceğiz'de üretilen ve tamamen anti bakteriyel olan Nomadic Republic marka sandaletler geçen gün yaptığı davette cemiyet, sanat ve magazin dünyasını buluşturdu. Meksika'da kullanılan ip sandaletleri Türkiye'de üretme amacıyla yola çıkan Nomadic Republic markası, doğa dostu, rahat ve hafif sandaletlerini geçtiğimiz sene piyasaya çıkardı.

El emeği terlik ve sandaletler Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, önceden sosyal güvencesi olmayan, tarım alanında çalışan kadınların ellerinden çıkıyor. Gündelik olarak narenciye bahçelerinde çalışarak ailesine katkı sağlayan Hatice Erken geçtiğimiz sene iki aylık eğitim süresini tamamlayıp iş başı yapanlardan. Erken onu en mutlu eden şeyin ürettiği sandaletleri başkalarının ayağında görmek olduğunu söylüyor. Ayşe Bulut ise başta beceremeyeceğinden korksa da azimle çalışmaya devam etmiş; şimdi iş arkadaşlarıyla beraber zevkle yaptıkları el işlerinden çok memnun. Bulut ve Erken yazın güneş altında, kışın soğukta bahçelerde çalışıp gündelikle geçinirken şimdi düzenli gelir ve güvencelere sahip oldukları için mutlular. Yaptıkları sandaletleri kendileri de giyiyor, görenlerin de çok beğendiğini söylüyorlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.