Genç yetenekler hünerlerini sergiledi

Üç yıllık eğitimlerini tamamlayan genç tasarımcılar, önceki gün Nakkaştepe Vakko Moda Merkezi’nde düzenlenen defilede koleksiyonlarını sergiledi.

Genç yetenekler hünerlerini sergiledi

Vakko Esmod Moda Akademisi öğrencilerinin tasarımları, önceki gün Nakkaştepe'deki Vakko Moda Merkezi'nde düzenlenen bir defileyle tanıtıldı. Akademinin Moda Tasarımı ve Yaratımı Diploma Programı'nı tamamlayan gençler, sundukları mezuniyet koleksiyonlarıyla yeteneklerini moda dünyasına gösterdi. Her parçası ayrı bir hikayeye sahip olan moda şovunda; yaratıcılık, el işçiliği ve estetiği bir araya getiren tasarımlar büyük beğeni topladı. Defileyi; Vakko ve Esmod Paris yöneticileri, moda tasarımcıları, moda profesyonelleri ve mezunların aileleri izledi. Moda dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan Vakko Esmod jürisi, defile öncesi öğrencilerin tasarımlarını değerlendirdi. Jüri üyeleri, Altın İğne ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen genç tasarımcıları belirledi. Jüri seçimi sonucunda; modelizm dalında Jüri Özel Ödülü, Aya Hammoud'a verildi. Moda tasarım alanında Jüri Özel Ödülü'nü ise Nazlıcan Koray kazandı. Üç yıllık eğitimleri boyunca başarılı çalışmaları, uyumlu ve örnek davranışlarıyla dikkat çeken öğrenciye verilen Altın İğne Ödülü'nün sahibi ise Zeliha Alpaslan oldu. Defilenin sonunda, akademiden mezun olan genç yeteneklere mezuniyet belgeleri verildi.

İLK MODA OKULU
15 ülkede 21 okulu bulunan ve 176 yıllık bir geçmişe sahip olan, dünyanın ilk moda okulu Esmod ve Vakko iş birliğiyle 2013 yılında hayata geçen Vakko Esmod Moda Akademisi, moda endüstrisine profesyoneller yetiştiriyor. Teori ve pratiğe dayalı eğitim veren akademide, üç yıllık diploma programını tamamlayan öğrenciler, 90 parçadan oluşan bir koleksiyon hazırladı.

Günaydın

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.