Selma Çilek Çiftçi'nin makyaj güncesi

Güzelliğiyle dikkat çeken genç tasarımcı Selma Çilek Çiftçi, ela gözlerini ortaya çıkartan buğulu göz makyajını seviyor. Gündelik hayatında ise abartılı makyajdan uzak durduğunu belirten Çilek’in makyaj dünyasını araladık.

Selma Çilek Çiftçi'nin makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Şeref YILMAZ

Tasarımlarıyla adından söz ettiren ve ünlü isimlerin de sevdiği tasarımcıların başında gelen Selma Çilek Çiftçi, güzelliğiyle de dikkat çekiyor. Çiftçi genellikle makyajda doğal görünümü sevdiğini ama özel bir davete gidecekse ışıltılı makyajdan da hoşlandığını belirtiyor. Önceden yaptığı makyajı şimdilerde değiştirdiğini söyleyen Selma Hanım'ın vazgeçemediği ürünü ise La Praire'nin göz kremi imiş.

MAKYÖZÜ ANLATIYOR: "Selma Hanım üçgen bir yüze sahip ve yüzü altın orana uygun o yüzden her makyajı kaldırıyor. Ona makyaj yaparken gözlerini ön plana çıkartmaya özen gösteriyorum. Gözleri badem göz ve çok güzel bir ela rengi. Ben de gözleri daha belirgin olarak ortaya çıkarmak ve vurgulamak için acı kahve, kızıl gibi tonlar kullanıyorum. Gözlerde eyeliner değil de daha dağılmış, buğulu bir göz makyajı uyguluyoruz. Teni için kapatıcı kullanmıyorum daha natürel bitişli ürünler kullanmayı tercih ediyorum ve mutlaka ilk olarak çok iyi nemlendiriyorum cildi. T bölgesinde parlama olabiliyor gün içerisinde onun için Laure Mercier transparan pudra uygularım. Elmacık kemiklerini de ortaya çıkartmayı ve soft renklerle, aydınlatıcılarla cildini ışıltılı göstermeyi seviyorum."

KAŞLARIMI BOYARIM
"Göz makyajında toprak tonlarını çok seviyorum. Önceden gözlerimin içine ve dışına siyah kalem sürerdim ve far kullanmazdım. Son zamanlarda ise favorim kahverengi göz kalemi ya da eyeliner çekip onu bej, kahve ya da turuncu gibi tonlarla dağıtmak... Kahve tonlarında dumanlı göz makyajını seviyorum. Too Faced'in çok güzel renklerden oluşan far paleti var ondan vazgeçemiyorum şu sıralar. Mascara tercihim de Too Faced."

DUDAK MAKYAJINDA TERCİHİM ISLAK GÖRÜNÜM
"Naturel, ıslak efektli dudak makyajını seviyorum. Dudaklarımda pembe tonlarını hiç sevmem. Turuncu, kahve ve nude tonlarını seviyorum. Kırmızı ruja da çok özenirim ama kendime yakıştırmıyorum. En sevdiğim rujlarım Mac Kinda Sexy ve Shy Girl ile Anastasia Beverly Hills."

KAPATICI KULLANIRIM
"Çok ağır ten makyajını sevmem ama mutlaka kapatıcı kullanıyorum. Kapatıcının üzerine de pudra uygularım. Marc Jacobs'un yeni çıkan bir bazı var süt gibi, onu çok severek kullanıyorum. MAC'in fondötenlerini, Becca'nın da aydınlatıcılarını çok severim. Bronzlaştırıcı ürünleri de çok severim."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.