Demet Şener'in makyaj güncesi

Her zaman doğal güzelliği, pembe, sağlıklı teniyle görmeye alışık olduğumuz Demet Şener’in makyaj dünyasını aralayarak vazgeçilmez ürünlerini ve makyajda nelere önem verdiğini öğrendik.

Demet Şener'in makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Emrah ABİ

Sağlıklı ve kusursuz teniyle dikkat çeken Demet Şener ile 10 yıldır gittiği make-up artisti Nigar Kocaağa'nın makyaj stüdyosunda bir araya geldik. Demet Hanım'ın makyajda en çok önem verdiği konunun cildi çok hassas olduğu için çok fazla ürün kullanmadan, ince bazlar uygulayarak natürel bir görüntü yakalamak olduğunu öğrendik. Şener, günlük hayatındaki makyajında mutlaka renkli nemlendirici, güneş koruyucu faktörlü gözaltı kapatıcısı, allık ve dudaklarına nemlendirici sürerek doğal görüntüsünü koruyor.

Buğulu göz makyajı seviyor
"Göz makyajımı günlük hayatımda abartılı yapmayı sevmem ama bir yere gideceksem buğulu göz makyajını tercih ederim. Çantamda vazgeçemediğim ürünüm ise kirpik kıvırıcısıdır. Gündelik hayatımda rimel sürmeyi çok tercih etmem ama sürersem de rimelim Mac, göz kalemi tercihim ise Nars."

Dudaklarım natürel olmalı
"Dudak makyajında natürel görüntüyü seviyorum, mat ya da ıslak görüntüyü sevmem. Vazgeçilmez ürünüm Bobbi Brown'un pembe tonlarındaki dudak kalemi, çok doğal bir pembelik veriyor dudaklarıma. Kalemle dudak rengimi belirginleştirdikten sonra Blistex nemlendiricisini sürüyorum. Ruj çok tercih etmem."

Ten
"Yanaklarımda doğal bir kırmızılık var, damarlarım yüzeye yakın olduğu için. Herkes allık markamı merak ediyor, bu pembelik benim doğalım. Bu pembeliğin dezavantajı da cildimi her türlü hava değişimine karşı korumam gerektiği, o yüzden yaz-kış güneş korumalı ürünler kullanırım. Yaz aylarında da CC, BB kremler kurtarıcım oluyor. Vazgeçilmez allığım ise Bobbi Brown'un pembe allığı. Ten makyajımda ise Glo Minerals pudrasını beğenerek kullanırım. Asla bronzlaştırıcı ve terracotta tarzı ürünler kullanmam."

Makyözü anlatıyor:
"Demet Hanım, makyajının çok hafif olmasını ister, makyajını yaparken özellikle bazı hafif tutuyorum,kirpik diplerini belirginleştirerek buğulu bir göz makyajı yapıyorum. Maskara, allık ve parlatıcı ile makyajını tamamlıyorum. Burnuna çok hafif bir gölge yapıyorum. Çok güzel ve sağlıklı bir cildi var zaten. Hiç karışmaz benim yaptığım makyaja, nereye gideceğini ve ne giyeceğini söyler o kadar."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.