Özge Ulusoy'un makyaj güncesi

Pürüzsüz bir tene ve belirgin yüz hatlarına sahip ünlü model ve sunucu Özge Ulusoy’un makyaj dünyasına girdik. Ulusoy, makyaj sırlarını ve vazgeçemediği güzellik ürünlerini bizimle paylaştı.

Özge Ulusoy'un makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Emrah ABİ

Ünlü model ve sunucu Özge Ulusoy'un yıllardır vazgeçemediği güzellik ürünü, makyajda en önem verdiği konu nedir? Güzel ve kemikli yüz hatlarıyla dikkat çeken Özge Ulusoy ile MAC Nişantaşı'nda buluşarak merak ettiklerimizi sorduk. Make-up artisti Larissa Sarchisean, Özge Hanım'a akşam gideceği doğum günü partisi için makyaj yaptı. Ulusoy için makyaj denilince en önemli konu makyajın gideceği yere, kıyafete ve yüz hatlarına uygun olması. Yıllardır vazgeçemediği ürünü ise Sisley'in bitki özlü Concealer'ı.

RENKLİ NEMLENDİRİCİ KULLANIYOR
"Cildimin bakımlarını hiç aksatmam. Ekrana çıkacaksam cildim için tercihim Tarte Fondöten. Gündelik hayatımda ise Laure Mercier'nin renkli nemlendiricisini kullanırım, içinde SPF koruyucusu da var. Becca'nın aydınlatıcısından hiç vazgeçmem ve çok seviyorum. Allık olarak son zamanlarda favorim Mac Cheeky Bits Extra Dimension Blush."

MERCAN TONLARI TERCİHİM
"Yaz aylarında dudak makyajında nude tonlardan uzaklaşıyorum daha çok mercan, pembe tonlarını tercih ediyorum. Gloss, parlatıcı gibi ürünleri sevmem. Mutlaka dudak tonunda dudak kalemi ile dudak hatlarımı belirginleştiririm, dudağımın içini de kalemle renklendiririm. Dudaklarımda kontur yok. Dudak kalemi ve ruj tercihim genellikle Mac ama Dior, Tom Ford rujlarını da severim. Mac Kinda Sexy favorim."

GÖZ İLE KAŞ ARASINDAKİ MESAFE ÖNEMLİ
"Göz makyajında en önemli konu gözüm ile kaşım arasındaki mesafenin iyi ayarlanması. Aradaki mesafe fazla olduğu için göz kapaklarıma çok yoğun far uygulaması yapılırsa çok boyanmış görünebiliyorum. Gözaltım da çok önemli çünkü yorgunluktan morluk olabiliyor. Eyeliner çekmeyi, göz kalemi sürmeyi sevmem. Göz kalemi çektiysem mutlaka göz kapaklarıma dağıtırım ve buğulu göz makyajı yaparım. Mac Teddy göz kalemini sadece kirpik diplerine, gözlerime derinlik vermesi için uygularım. Kaşlarıma kaş farı sürerim. Rimelim de Too Faced Better Than Sex, kullandığım en iyisi diyebilirim."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Özge Ulusoy, genellikle yoğun makyajları sevmiyor. Bronz tonları seviyor ben de ona çok yakıştırıyorum. Özge Hanım için ten ağırlıklı makyaj yapıyoruz. Bronz pudralarla gölgelendirme yapıyorum, kaş bölgesine aydınlatıcılar uyguluyorum. Ulusoy'un cildi kusursuz, hiç kapatıcıya ihtiyacı yok. O yüzden ince bazlı ürünler kullanıyorum. Programa çıkacaksa makyajında mutlaka ışıltılı bir baz kullanıyorum. Dudak makyajında da natürel tonları tercih ediyorum."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.