Burcu Şendir’in makyaj güncesi

Cemiyet hayatının renkli simalarından biri olan Burcu Şendir, sempatik tavırları ve güler yüzü ile her zaman ilgi odağı. Şendir ile kuaförü Toni&Guy’da buluşarak, makyaj dünyasını araladık.

Burcu Şendir’in makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER

Fotoğraflar: Şeref YILMAZ

Burcu Şendir'in, makyaj denilince tercihi, doğallık ve aydınlık bir görüntü. Burcu Hanım, gündelik hayatında çok fazla makyaj yapmadığını, sadece bir davete gidecekse makyaj yapmayı sevdiğini belirtiyor. Vazgeçilmez makyaj malzemesi ise rimel ve ruj. Yeşil gözlerini yoğun rimel kullanarak belirginleştirmeyi seven Şendir, kendisini 'ruj tutkunu' olarak tanımlıyor. 200'e yakın ruju olduğunu söyleyen Burcu Hanım ile kuaförü Toni& Guy'da buluşarak bir davete giderken yaptırdığı makyajını görüntüledik.

Bol rimel kullanmayı seviyor

"Gözlerimde kalıcı eyeliner uygulaması, kaşlarımda da kontur var. Gözlerimin rengini ortaya çıkaran makyajı seviyorum ve bunu bol rimel uygulayarak yapıyorum. Göz kaleminde Mac Teddy ve Bordeauxline'dan başka ton kullanmam ve göz kalemini gözaltı kirpik dibine ve üstüne sürerim. Rimelde de Kiko Milano ve Maybelline Rocket'i karıştırarak kullanıyorum. Göz farı sevmem ancak özel bir yere gideceksem göz kapağına bakır tonlarında far sürerim."

Favori makyaj ürünü ruj

"En sevdiğim makyaj malzemesi ruj, hatta ruj koliğim diyebilirim. 200'e yakın rujum var ama vazgeçilmez rujlarım Mac Kinda Sexy ve Nars Dolce Vita. Dudak kalemim ise Make Up Forever. Dudaklarımda lipliner uygulaması var. Son iki senedir mat dudak makyajı moda olduğu için mat makyajı seviyorum."

Bronzluk veren ürünler favorisi

"Ten makyajında sadece özel bir yere gideceksem fondöten kullanırım onun dışında da Chanel'in güneş korumalı CC Cream'i gündelik hayatımda en sevdiğim ürün. Uzun yıllardır vazgeçemediğim güzellik ürünüm Guerlain Terracotta 4 Seasons. Bunu bazen tek başına tüm yüzüme, bazen de yanaklarıma kontur vermek için kullanırım. Gözaltına kapatıcıyı da çok ender kullanırım o zaman da tercihim Mac Pro Longwear Concealer. En sevdiğim aydınlatıcı da Nars Copacabana."

Makyözü anlatıyor:

"Burcu hanım natürel bir makyaj seviyor, cildine kapatıcı, fondöten vs. uygulanmasını sevmiyor. Cildi zaten pürüzsüz, hiç kapatıcı gibi ürünlere ihtiyacı yok. İnce bazlı ürünler uyguluyoruz. Kemiklerini ortaya çıkaracak aydınlatıcı ürünler kullanıyorum. Göz makyajında koyu makyaj yapmıyorum, çünkü yaşından çok büyük görünebiliyor. Eyeliner çekiyorum ve bol rimel sürüyoruz. Dudak makyajında renkli ruj sürerek, dudaklara vurgu yapmak ona çok yakışıyor."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.