Eliz Sakuçoğlu makyaj güncesi

Doğal güzelliği ve ışıl ışıl cildiyle dikkat çeken ünlü stil danışmanı Eliz Sakuçoğlu’nun makyaj dünyasını araladık. Sakuçoğlu her zaman olduğu gibi fresh bir makyaj yaptırmayı tercih etti.

Eliz Sakuçoğlu makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Şeref YILMAZ

Ünlü stil danışmanı Eliz Sakuçoğlu çekim için geldiğinde yüzünde hiç makyaj yoktu ve sanki var gibi taze ve aydınlık bir cildi vardı. Cildinin güzelliğini sağlıklı yaşama ve bol su içmeye borçlu olduğunu söyleyen Sakuçoğlu, makyaj seçimini de doğal dokunuşlardan tercih etti. Mac Cosmetics'in makyaj artisti Tuğba Beyazoğlu, Eliz Hanım'a yaptığı uygulamada, makyajın ciltte hiç yokmuş gibi olmasına özen gösterdi. Sakuçoğlu'nun makyajda vazgeçilmezleri ise kaş kalemi ve teni aydınlatıcı ürünler.

Kaşlarını mutlaka boyuyor

"Göz makyajında iddialı şeyler sevmiyorum. Göz farı, eyeliner uygulamam ve takma kirpik hiç kullanmam. Göz kalemi çekiyorum göz içine o da Mac'in ten rengi tonu ve bronzlaştırıcı pudramı göz ile kaş arasındaki bölgeye hattı belirginleştirmek için uygularım. Kaşlarımda kontur var, aynı zamanda boyuyorum ve bunu hep yaparım. Kaş kalemim de Benefit Goof Proof Brow Pencil. Uzun kirpiklerim var ama ben kirpiklerimi boyamayı sevmediğim için rimeli sadece kirpik dibine uyguluyorum."

Dudaklarında kalıcı makyaj var

"Dudaklarımda lip-liner ve kalıcı makyaj uygulaması var, o yüzden çoğu zaman ruj kullanmıyorum ama Bite Agave Lip Mask'ı çok seviyorum. Ruju nadiren kullandığım zamanlarda da gülkurusu tonlarını ve mat dudak makyajını severim. Mac'in rujları ve dudak kalemleri de favorim."

Aydınlatıcı ürünleri seviyor

"Ten makyajında aydınlık görüntüyü seviyorum ve o yüzden aydınlatıcı ürünler favorim. Çok nadiren fondöten kullanırım, favorim de Estee Lauder Double Wear Nude. Bu ürün ikinci bir ten gibi doğal duruyor, kapatıcı özelliği var ve uzun süre kalıcılığını koruyor. Sephora'nın concealer'ı çok başarılı. Physicians Formula Butter Bronzer'ı gündüzleri hafif bir bronzluk versin diye kullanıyorum, cilde çok hafif bir ışıltı veriyor."

Makyözü anlatıyor:

"Eliz Hanım, doğal makyajlardan hoşlanıyor ve çok ön planda olan bakışları sevmiyor. Cildinde aydınlık bir görüntüyü seviyor ve kontur uygulamasına bayılıyor. Cildi çok pürüzsüz, o yüzden yüksek kapatıcılık özelliği olan ürünler kullanmıyorum. Mac Pro Long Wear ürünü ile Face & Body Foundatıon'i karıştırarak uyguluyorum böylece hem makyajı daha kalıcı hem de saten, aydınlık bir ten görüntüsü yakalıyoruz. Dudaklarında da somon, şeftali gibi dudak rengine yakın ruj tonlarını seviyor."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.