Pirelli'den 'Siyahi' bir takvim

Çekimleri Tim Walker tarafından gerçekleştirilen 2018 Pirelli Takvimi New York’taki The Manhattan Center’da tanıtıldı. ‘Alice Harikalar Diyarında’ konseptindeki takvimde siyahi müzisyenler, oyuncular, modeller ve aktivistler poz verdi.

Pirelli'den 'Siyahi' bir takvim

Pirelli Takvimi'nin 45'inci edisyonunun çekimleri geçtiğimiz Mayıs ayında Londra'da İngiliz fotoğrafçı Tim Walker tarafından gerçekleştirildi. Ünlü fotoğrafçı, gösterişli setler ve romantik motiflerle yarattığı stilini uygulayarak İngiliz edebiyatının 'Alice Harikalar Diyarında' adlı en bilinen klasik hikayelerinden birini yeniden ele aldı. Walker'ın ilham kaynağı fantastik hikaye kadar, 1865 yılındaki ilk baskı için yazar Lewis Carroll'un çizimlerini bizzat emanet ettiği John Tenniel'ın illüstrasyonları oldu. Tim Walker'ın 2018 Pirelli Takvimi'nde eşsiz bir harikalar diyarı yaratmak amacıyla bu illüstrasyonlar 20 farklı ve olağanüstü setten oluşan 28 kare haline geldi. Takvimin fotoğrafçısı Tim Walker takvim hakkında şunları söyledi: "Alice'in hikayesi birçok kez anlatıldı. Bense Lewis Caroll'un hayal gücünün derinlerine inmek istedim. Böylece hikayeyi en başından anlatabiliyorsunuz. Farklı ve orijinal bir açı bulmak istedim." Walker, 'Alice Harikalar Diyarında' ile ilgili kendi yorumunu aktarmak için tanınmış ve yeni çıkış yapan müzisyenler, oyuncular, modeller ve politik aktivistlerden oluşan 18 kişilik bir kadroyla çalıştı.

Poz verenlerin hepsi siyahi

Takvimde yer alanların listesi şöyle: Sudan asıllı Avustralyalı model Adut Akech, Gana asıllı İngiliz model ve feminist aktivist Adwoa Aboah, Senegal asıllı Alman model Alpha Dia, Ben asıllı Amerikalı oyuncu ve model Djimon Hounsou, Günay Sudan asıllı Avustralyalı model Duckie Thot, Gambiyalı kadın hakları aktivisti Jaha Dukureh, İngiliz model King Owusu, Amerikalı rapçi ve şarkıcı Lil Yachty, Meksikalı- Kenyalı oyuncu Lupita Nyong'o, İngiliz süper model ve oyuncu Naomi Campbell, Amerikalı oyuncu, televizyon şahsiyeti ve müzisyen RuPaul, Amerikalı oyuncu Sasha Lane, Amerikalı rapçi, şarkıcı ve besteci, oyuncu, yapımcı ve girişimci Sean "Diddy" Combs, Amerikalı model Slick Woods, Güney Afrikalı model ve avukat Thando Hopa, Amerikalı oyuncu, komedyen, yazar ve televizyon sunucusu Whoopi Goldberg, İngiliz model Wilson Oryema ve İngiliz stil danışmanı, moda tasarımcısı ve şarkıcı Zoe Bedeaux. Geçen yıl Peter Lindbergh'in yaptığı gibi Walker da kendi takvimini yaratmak için iki önemli sanatçıyla işbirliği yaptı. İngiltere'nin önde gelen sanat yönetmenlerinden ve set tasarımcılarından Shona Heath ve bu yılın gösterişli kostümlerinin arkasındaki stil danışmanı ve moda ikonu Edward Enninful da takvimin tarzında önemli rol oynadı. Shona Heath, 'Alice Harikalar Diyarında'nın bu betimlemesinde kreatif öykü anlatımına izin veren çarpıcı setleri ve yerleştirmeleri yarattı. Hikayenin bugün kolektif hayal gücümüzün bir parçası olan bazı öğeleri ters yüz edildi; örneğin, beyaz tavşan siyah olurken Kraliçe'nin kırmızı gülleri siyaha boyandı. Heath, "Ben hep alt üst edecek şeyler aradım, hikayenin ne anlama geldiğini ve ne kadar çeşitlenebileceğini sorguladım. Aslında hikayenin özüne çok sadık bir mesaj veriyoruz" dedi.

"ALICE EN SEVDİĞİM KARAKTER"
Bir süre önce İngiliz Vogue'un ilk erkek ve ilk siyah editörü olan Edward Enninful, bu yılki takvime katkısı hakkında şu yorumda bulundu: "Alice'in hikayesinin yeni kuşaklara anlatılması çok önemli. Macerası bugün yaşadığımız dünya ile paralellikler taşıyor. Aşmamız gereken engelleri ve farklılıkları kutlama fikrini ele alıyor. Alice her zaman en sevdiğim karakterlerden biri oldu. Hep onunla birlikte yolculuğa çıktığımı hissettim. Bugün siyah bir Alice görmek, her ırktan çocukların genç yaştan itibaren çeşitlilik fikrini kucaklayabileceği ve aynı zamanda güzelliklerin tüm renklerde olduğunu kabul edebileceği anlamına geliyor. Kültürel olarak çok çeşitlilik içeren bir dünyada yaşıyoruz.Pirelli Takvimi gibi projeler, bazen giderek alaycı bir gerçeklik hissi veren durumlarda bile hala umut olduğunu gösteriyor."

Tim Walker

Tim Walker'ın fotoğrafları 10 yıldan uzun bir zamandır Vogue okuyucularını aydan aya her sayıda büyülemeye devam ediyor. Görkemli sahneler ve romantik motifler, Walker'in başkalarına benzemeyen farklı stilini karakterize ediyor. 15 yıldır fotoğrafa odaklanan Walker, şimdi hareketli filmlerde çekiyor. Önemli müze ve galerilerde sergiler açan birçok ödüller alan Walker, her fotoğrafçıya nasip olmayan Pirelli Takvimi'nin fotoğrafçısı unvanını da başarılarına eklemiş oldu.

KADRO

ADUT AKECH: Karo Kraliçesi

ADWOA ABOAH: Tweedledee

ALPHA DİA: Kupa 5'lisi iskambil kağıdı ve bahçıvan

DJİMON HOUNSOU: Kupa Kralı

DUCKİE THOT: Alice

KING OWUSU: Tweedledum, kupa 2'lisi iskambil kağıdı ve bahçıvan

LIL YACHTY: Kraliçenin koruması

LUPİTA NYONG'O: Fare

NAOMİ CAMPBELL: Kraliyet celladı

RUPAUL: Kupa kraliçesi

SASHA LANE: Yürüyen çılgın tavşan

SLICK WOODS: Çılgın şapkacı

THANDO HOPA: Kupa prensesi

WHOOPİ GOLDBERG: Asil düşes

WILSON ORYEMA: Kupa 7'lisi iskambil kağıdı ve bahçıvan

ZOE BEDEAUX: Tırtıl

JAHA DUKUREH: Harikalar diyarı prensesi

KÜNYE

Fotoğrafçı: Tim Walker

Stil danışmanı: Edward Enninful

Prodüksiyon tasarımı : Shona Heath

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.