Cindy Crawford'dan güzellik sırları

Bir dönemin en ünlü modellerinden Cindy Crawford, yıllara meydan okuyan formunu trambolinde zıplamaya ve düzenli uykuya borçlu olduğunu söyledi.

Cindy Crawford'dan güzellik sırları

16 yaşından bu yana moda dünyasının vazgeçilmez isimleri arasında yer alan Cindy Crawford, güzellik sırlarını anlattı. Modelliği bırakmasına rağmen kısa süre önce Versace defilesinde boy gösteren ünlü yıldız; özel bir içecek karışımı ve trambolin egzersizi sayesinde genç kaldığını söyledi. İşte Crawford'ın anlattıkları:

Malibu sahilinde yaşıyorum ve açık havada jakuziye girerek güne başlıyorum. Her sabah güneşin okyanus üzerinden yükselişini izliyorum. Jakuziden çıktığımda mutlaka yeşil çay içiyorum.

Haftanın çoğu günü kendime evde özel bir smoothie hazırlıyorum. İçine badem sütü, muz, ıspanak, nane, biraz kakao ve protein tozu koyuyorum.

Egzersiz olarak; 20 dakika kardiyo yapıp ardından ağırlık çalışıyorum. Kardiyo olarak bazen trambolin üzerinde zıplıyorum, koşuyorum ve merdiven inip çıkıyorum. Haftada en az üç gün, 10 dakika trambolinde zıpladığınızda, dengede durmak için çok çaba sarf ettiğinizi ve sıkılaştığınızı fark ediyorsunuz. Haftada bir kez mutlaka bir doğa yürüyüşüne çıkıyorum.

Yaş ilerledikçe cildiniz, saçınız, vücudunuz değişiyor. Kendime iyi bakıyorum ama 51 yaşında olduğumun da farkındayım. Sabahları yüzümdeki yastık izlerinin geçmesi bile daha uzun sürüyor. Mesela kızım Kaia, yüzü şiş bir şekilde uyansa bile 15 dakika içinde normale dönüyor. Bazen fotoğraf çekimine gittiğimde ekibe "Sabah 06.00'da kalkıyorum ama beni yakın plan çekmek için 09.00'a kadar beklemeniz gerekebilir" diyorum.

20 yaşındayken spor yapmaya başladım. 28'ime geldiğimde cildime iyi bakmaya başladım. Egzersiz yapmak, cilt bakımına gitmek gibi şeyler, işimin bir parçası olduğu için şanslıydım.

Gençken makarnayı diyet bir yiyecek sanıyordum, sonra öğrendim ki vücudum daha az ekmek ve makarnaya ihtiyaç duyuyor. Sonra salata, bir parça somon ve sebzelerden oluşan bir beslenme biçimini benimsedim.

Beş yıl öncesine kadar yeterince uyuyamıyordum. Benim için akşam 22.00'den 06.00'ya kadar uyumak imkansızdı. Bu sebeple yıllarca çok yorgun göründüm. Şimdi yedi-sekiz saat uyuyorum; bu enerjinizi etkileyen bir şey.

İç sesinizi dinleyin. Eğer bisiklete binmeyi sevmiyorsanız yüzmeyi deneyin. Onu da sevmiyorsanız bir antrenman programına kaydolun. Kendinize iyi gelecek sporu bulun.

Kızım Kaia, erken uyuduğumu ve cildime nasıl baktığımı görerek büyüdü. Bu nedenle ona modellik konusunda vereceğim pek bir tavsiye yok. Şu önemli; ünlü bir model olarak bazen gün boyunca herkes size dokunuyor. Kimsenin size dokunmadığı bir güne ihtiyaç duyuyorsunuz. Makyajınızı çıkarmalı, eşofmanlarınızı giymeli ve görkemli moda dünyasından birkaç saatliğine uzaklaşmalısınız. Çevrenizdeki anormal ilgiden biraz uzaklaşmanız iyi gelecektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.