Cansen Yeni Kut'un makyaj güncesi

Ünlü doktor Cansen Yeni Kut’un makyaj dünyasını aralayarak gündelik makyajını görüntüledik. Cansen Hanım, makyaj çantasındaki ürünlerini paylaşarak güzellik rutinlerini anlattı.

Cansen Yeni Kut'un makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Kök hücre konusundaki başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren ünlü doktor Cansen Yeni Kut ile Mac Nişantaşı Mağazası'nda buluşarak günlük makyajını görüntüledik. Cansen Hanım, yoğun iş temposu arasında en kurtarıcı ve vazgeçilmez güzellik ürününün Benefit Dandelion krem ve toz allık olduğunu söylüyor. Kut için en önemli şey sağlıklı cilt görüntüsü ve bu yüzden cildine yüksek oranda kapatıcı kullanmıyor.

BAZ SEÇİMİ ÖNEMLİ
"Ten makyajında benim için en önemlisi doğru baz seçimi. Vazgeçilmez ürünüm de Schrammek Blemish Balm; yıllardır kullanırım. Cilde ton vermesinin yanı sıra cildin kusurlarını kapatıyor, akne oluşumunu tedavi ediyor. Fondöten, kapatıcı kullanmam. Kendime pembe tonlarını yakıştırıyorum. Mac allık favorim."

EYELINER SÜRMEYİ SEVİYOR
"Göz makyajında buğulu, belirgin göz makyajını tercih ediyorum. Eyeliner mutlaka sürerim, favori ürünlerim de Mac ve Kat Von D. Göz kapaklarını aydınlık tutmayı seviyorum ve göz farını kendime yakıştırmıyorum. Maskara olarak da Dior, Diorshow Iconic'i beğenerek kullanıyorum."

DOĞAL TONLARI TERCİH EDİYOR
"Dudak makyajında pastel, doğal dudak tonlarını tercih ediyorum. Ama özel bir yere gideceğim zaman Mac'in Retro Matte kırmızı rujunu tercih ediyorum. Dudakları çerçeveleyen makyajı beğenmem. Tom Ford'un nude tonlarındaki rujlarını da kullanıyorum."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Cansen Hanım'ın cildi son derece sağlıklı ve pürüzsüz. Pürüzsüz cildi için çok hafif tonlarda bir baz kullandık ve şeftali tonlarında allık ile renklendirdim. Dudaklarında Mocha ruj tonunu tercih ederek dolgun görünümünü koruduk. Göz makyajında kendisinin de tercihi olan eyeliner uygulaması ve bol maskara kullanarak göz makyajına vurgu yaptık.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.