Mina Başaran ve arkadaşlarına duygusal veda

Mina Başaran ve arkadaşlarına duygusal veda

BÜLENT CANKURT

2015 yazında Mikonos'a yaptığım bir seyahatte tanımıştım Mina Başaran'ı. Babası Hüseyin Başaran, Nammos'un önüne demirlediği teknesine davet ettiğinde ilk kez karşı karşıya gelmiş, o ilk andan itibaren de karşılıklı olarak birbirimizi çok sevmiştik. Babası Hüseyin Bey'in Kadıköy Fikirtepe'deki ilk konut projesine kendi adını vereceği için mutlu olan Mina ile, Mina Towers'ın reklamlarında Yolanthe Cabau'yu oynatmanın iyi bir fikir olabileceğini konuşmuştuk. İki yıldır flört ettiği Murat Gezer ile evlilik yolunda ilk adımı atmaya karar verdiklerini de, 14 Nisan'daki düğün müjdesini de ilk benimle paylaşmıştı. Düğün fotoğraflarının 18 Nisan'da piyasaya çıkacak Şamdan Plus'ın kapağını süslemesi konusunda da sözleşmiştik; ama olmadı. Kendisi gibi pırıl pırıl yedi arkadaşı ile gittiği Dubai gezisinden dönerken, talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Güzel kalpli arkadaşım Mina'ya, yedi arkadaşına ve üç uçak mürettebatına Allah'tan gani gani rahmet, ailelerine de sabır diliyorum. Mina Başaran ve arkadaşlarının ölümü, en çok da onu ve ailesini tanıyan iş ve cemiyet hayatını yasa boğdu. Birçok ünlü isim, üzüntüsünü sosyal medyadan paylaştı.

YOLENTHE CABAU
"Şu an uçaktan indim ve hayatımdaki en acı haberi aldım. Dünya tatlısı arkadaşım Mina'nın uçak kazasındaki vefatı için söyleyecek söz, acımı tarif edecek kelime bulamıyorum. Şu an bu mesajı yazdığıma bile inanamıyorum. Çok sevilen, hayat dolu, melek gibi kalbi olan biricik arkadaşımdı. Hiçbir söz ailesinin acısını dindiremez. Nurlar içinde yatsın, ışıklarla uyusun. Allah Başaran Ailesi'ne sabır ve dayanma gücü versin. Tüm kalbim ve dualarım Mina, ailesi ve uçakta onunla beraber olan dünya güzeli arkadaşlarıyla. Güzel Kalpli meleğim, seni çok özleyeceğim..."

IŞIL REÇBER
"Şahver Abla'mın biricik gelini Mina, gülen yüzü hiç gözümün önünden gitmeyecek olan Sinem'ciğim, Liana, güzeller güzeli arkadaşları ve görevli üç hanım; inanabilmek imkansız. Nurlar içinde uyuyun. Allah ailelerinize, annelerinize sonsuz sabırlar versin. Hepiniz pırıl pırıl, başarılı, genç hanımlardınız. Çok büyük acı çok."

ASLI ŞEN
"Duyduğumdan beri kendimde değilim. Mina'nın düğününden önce kız kıza çıktığı iki günlük Dubai seyahatinden dönerken İran üzerinde düşen uçaktan kurtulan olmamış. Çok sevdiğim üç arkadaşım, diğer melek genç kızlarımız, bir kabin memuru ve iki kadın pilotumuz. En yakın arkadaşların aynı kaderi paylaşmaları nasıl bir hikmettir."

GÜZİDE DURAN AKSOY
"Çok üzgünüm. Allah'ım ailesine ve sevenlerine sabır versin. Nur içinde yat Mina."

CANSEN YENİ KUT
"Her ölüm erken ve kabullenmesi çok zor ama gencecik insanlar olunca... Ana-babaları düşünemiyor insan. Sabır kelimesi ne kadar da az ve kifayetsiz..."

SELİN İMER CECELİ
"Bu erken gidişler bir çeki düzen verdi içimizdeki kalabalığa... Hepiniz nurlar içinde yatın, yolunuz ışık olsun kızlar."

ÇİÇEK GÜNAY
"Gülen yüzün, melek kalbin hiç unutulmayacak Sinem Akay..."

DOĞUŞ ÇABAKCOR
"Tam 11 genç, başarılı, pırıl pırıl insan. Dünyaya bıraktıkları güzel işler, ailelerine ve dostlarına armağan ettikleri birbirinden değerli anlarla hatırlanacak ve sonsuzluğa taşınacaklar. Bu acı günde, hayatının renkli bir kapısını aralamak üzere yola çıkan arkadaşım Mina'ya, yanında onunla bu yolculuğu paylaşan tüm dostlarına ve mürettebat üyelerine Allah'tan rahmet diliyorum."

BUSE TERİM BAHÇEKAPILI
"Hâlâ inanasım gelmiyor. Nasıl bir yazgı, nasıl bir kader. Allah ailelerine, geride kalanlara sabır, güç, kuvvet versin. Allah hepsine rahmet eylesin. Söylenecek başka bir şey yok."

DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN
Ne büyük acı. Elim kazada gencecik kızlarımız gökyüzündeki meleklerin yanına gittiler. Hem de çok erken. Allah hepsinin ailesine, yakınlarına büyük sabırlar, dayanma gücü versin. Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, ışıklar içinde uyusunlar."

FERYAL GÜLMAN
"Güzel Mina, dünyalar tatlısı, inanmak istemiyor insan. Işıklarda uyu. Hepinizin mekanı cennet olsun. Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, dayanma "Gülen yüzün, gücü diliyorum. Söz yok ki söylenecek."

TUVANA BÜYÜKÇINAR DEMİR
"Duyduğum andan beri kendime gelemiyorum. Hayatın bir oyun olduğuna artık iyice inandım. Anları biriktirdiğin, bir saniye sonra ne olacağını bilemediğin acı-tatlı bir oyun. Nasıl, neden sorusu durmuyor beynimde! Bu kadar zamansız, sırasız böylesi bir ayrılık. Nurlar içinde yatın melekler. Mekanınız cennet olsun. Canım Sinem'im, gülüşün bir ömür bizimle olacak."

AYŞE KUCUROĞLU
"Bir anne olarak söz bulamadım."

DEMET ŞENER
"Çok üzüldüm; Allah yakınlarına sabır versin. Hayat çok acımasız."

GAMZE KEÇELİ
"Hayat çok garip, çok üzgünüm."

MURAT TARMAN
"Nurlar içinde yatın."

MİNA SOMER: "Sözün bittiği yerdeyiz sanırım."

İDİL FIRAT: "Son ana kadar bir mucize olur diye bekledim. Güzel gülüşlüm, güzel kalplim, merhametli, vicdanlı, tatlı dilli, melek kalpli Sinem'im. Ah Sinem'im. Ne hayallerimiz vardı daha birlikte, neler neler yaşayacaktık... Sen gittiğin yeri de çiçek bahçesine çevirirsin simdi; cenneti gülüşünle, kahkahanla aydınlatırsın. Kavuşacağımız güne kadar seni çok özleyeceğim canım arkadaşım. Işıklar içinde, huzurla uyu."

ÖZGE ULUSOY: "Güzel arkadaşlarım. Hissim tarifsiz. Allah rahmet eylesin. Allah'ım ailelerine sabır versin."

PINAR SABANCI: "Sinem, sözün bittiği yer."

EBRU GÜNDEŞ: "Boğazım düğümlendi. Gencecik 11 can. Rabbim ailelerine büyük sabır versin. Mekanları cennet olsun."

SİBEL CAN: "11 gencecik insan, 11 can. Geride onlarla bir ömür geçirmeyi bekleyen aileleri, sevdikleri. Mekanları cennet olsun. Allah sevdiklerine dayanma gücü versin."

LİNET: "Mina Başaran... Acımız çok büyük. Allah'ım ailelerine sabırlar ver."

YILDIZ TİLBE: "Mina Başaran... Allah hepsine rahmet eylesin, ailelerine sabır versin."

DEFNE SAMYELİ: "Kimini şahsen, kimini uzaktan tanıdığım neşe dolu kalpler artık aramızda değil. Hayat bu kadar da beklenmedik işte. Allah 11'ine de rahmet, tüm sevenlerine sabır ve dayanma gücü versin."

ŞAHAN GÖKBAKAR: "Çok üzüldüm. Hayat çok acımasız bazen. Allah tüm sevdiklerimizi korusun. Allah rahmet eylesin, cennetine alsın."

'KIZIM BENİ ÇAĞIRDI İRAN'A GİDİYORUM'
Önümüzdeki ay kızlarının mürüvvetini görmeye hazırlanırken, İran'dan gelen feci kaza haberi ile sarsılan Hüseyin-Beril Başaran çiftinin Kemer Country'deki evlerinin kapısı dün hiç kapanmamış. Mina'nın yedi arkadaşının ailesi de, taziyeleri Başaran çiftinin Kemer Country'deki evinde kabul etmiş. Orada oturan bir arkadaşım, yüzlerce kişinin eve girip çıktığını söyledi. Kendi şirketlerine ait uçakla gittikleri için Mina'nın arkadaşlarının da sorumluluğunu üstlenen Hüseyin Başaran, "Bu uçaktan dünyada yüzlercesi var. Niye bizimki, niye bizimki?" diye sürekli tekrarlıyormuş. Bütün gece gözyaşları içinde evde taziyeleri kabul eden anne Beril Başaran, sabah ilk tarifeli uçakla İran'a gitmiş. Beril Hanım eşine; "Kızım beni çağırdı. Onu oradan alıp ben kendim getireceğim. Sen burada kal" demiş. Fakat Beril Hanım'ın kızını alamadan geri döndüğünü öğrendim. Beril Hanım'a yasal işlemler ve prosedürlerin birkaç gün sürebileceği ve ondan sonra kızının cenazesini alabileceği söylenince, sabah gittiği İran'dan akşam uçağıyla geri dönmek zorunda kalmış.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.