Rabia Kurşun'un makyaj güncesi

Kendi adını taşıyan markası ve stiliyle dikkat çeken Rabia Kurşun, güzelliğinden dolayı da makyaj dünyasını merak ettiğimiz bir isim. Rabia Hanım ile buluşarak hem makyajını görüntüledik hem de makyaj çantasını araladık.

Rabia Kurşun'un makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Şeref YILMAZ

Cemiyet hayatının sevilen, genç tasarımcısı Rabia Kurşun'un makyaj dünyasını araladık. Rabia Hanım'ın makyajını Art-Up Kuaför'ün make-up artisti Şengül Akalın yapıyor. Kurşun, günlük makyajında hafif bir fondöten, allık ve maskara tercih ediyorken; gece makyajında belirgin göz makyajı ve kırmızı, bordo tonlarında ruj tercih ediyor. Genç tasarımcı için makyaj kadar önemli bir diğer konu da düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak...

DOĞRU BAZ SEÇİMİ ÖNEMLİ
"Ten makyajında benim için en önemlisi doğru bir baz seçimi ve Dermalogica Skin Perfect Primer kullanıyorum. Fondöten olarak da ince yapısından ve güneş koruma faktöründen dolayı Dior Hydra Life favorim. Highlighter dokunuşunu çok severim ve Benefit Watt's Up olmazsa olmazım. Şeftali, bronz tonlarında, elmacık kemiklerimi belirginleştiren allıkları seviyorum."

MASKARA VAZGEÇİLMEZİ
"Göz makyajında gündüzleri ince eyeliner ve bol maskara tercih ediyorum. En sevdiğim makyaj malzemesi maskaradır ve Dior, Chanel, Mac ise favorilerim. Eyeliner'ım da Kat Von D Tattoo. Kaşlarımı da Benefit'in jel kaş kiti ile belirginleştiriyorum."

DUDAK KALEMİ SEVİYOR
"Dudaklarımı mutlaka kalem ile çerçevelerim ve mat ruj kullanırım. Mac Kinda Sexy rujumu hiç yanımdan ayırmam. Doğal tonlardaki rujları tercih ediyorum ama gece dışarı çıkacaksam daha koyu dudak makyajını tercih ediyorum. Tom Ford'un bordo tonu vazgeçilmezim..."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Rabina Hanım'a günlük makyajını yaparken asla yoğun, abartılı bir makyaj yapmıyorum. Kirpik diplerine çok hafifçe kalem ve far ile gölge yapıyorum. Yüz yapısı çok güzel, makyaj için çok uygun. İnce bir fondöten sürüyorum ve kontur ile elmacık kemiklerini ortaya çıkarıyorum. Akşam makyajında ise gölzerine biraz daha yoğunluk veriyoruz, Eyeliner,bol maskara bazen tek tek kirpik uygulaması yapıyoruz. Dudakları çok belirgin zaten o yüzden doğal dudak tonlarını tercih ediyoruz."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.