Gözyaşları içinde uğurlandılar

Dubai’den İstanbul’a gelirken İran’da düşen jette hayatını kaybeden Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Üç arkadaşın son yolculuğuna uğurlanmasında göz yaşları sel oldu.

Gözyaşları içinde uğurlandılar

Soner GÖMLEKSİZ, Mehmet ÜSTÜNDAĞ

Cemiyet hayatının sevilen ismi Mina Başaran ve 7 arkadaşı, Başaran Holding'e ait özel jet ile Dubai dönüşü uçağın İran'da düşmesiyle genç yaşta aramızdan ayrıldı. Birbirinden hiç ayrılmayan sıkı dostlar Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı'nın cenaze törenleri Ataköy 5. Kısım Camii'nde 15 Mart tarihinde ikindi namazında gerçekleşti. Cenaze törenine, aile yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlar Mehmet Ağar, Faruk Özak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta gibi birçok ünlü isim katıldı. İş ve cemiyet hayatından da birçok ünlü isim acılı aileleri yalnız bırakmamak için Ataköy 5. Kısım Camii'ne geldi. Tabutların başında bekleyen acılı aileler ve yakınları ayakta durmakta güçlük çekiyordu. Mina Başaran'ın babası Hüseyin Başaran'ın kızının tabutu başında ağlaması ise yürekleri dağladı. Mina Başaran'ın cenazesi 8 yıl önce vefat eden dedesi Faruk Başaran'ın Göktürk Mezarlığı'ndaki mezarının yanına defnedildi. Sinem Akay'ın ve Burcu Gündoğar Urfalı'nın cenazeleri ise Edirnekapı Mezarlığı içerisindeki aile kabristanına defnedildi. 14 Nisan'da nişanlısı, Murat Gezer ile Çırağan Sarayı'nda dünya evine girmeye hazırlanan Mina Başaran, 7 yakın arkadaşı Sinem Akay, Burcu Gündoğar Urfalı, Ayşe And, Aslı İzmirli, Liana Kalma Hananel, Jasmin Baruh Siloni ve Zeynep Coşkun ile birlikte Dubai'ye bekarlığa veda partisi için gitmişti. Burada keyifli anlar geçiren 8 genç kadın, İstanbul'a dönerken uçağın İran'da düşmesi sonucu 2 kadın pilot Beril Gebeş, Melike Kuvvet ve kabin memuru Eda Uslu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.