Melda Aksu'nun makyaj güncesi

Thanx Mimarlık’ın ortağı, iç dekoratör Melda Aksu ile Etiler’deki makyaj stüdyosu Nurdan Studio Makeup’ta buluşarak makyaj uzmanı Nurdan Avcı’nın yaptığı makyajı görüntüledik.

Melda Aksu'nun makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden biri olan, Thanx Mimarlık'ın ortağı, iç dekoratör Melda Aksu, abartılı makyajdan hoşlandığını söylüyor. Aksu için günlük makyajı da düğün makyajı da aynı; eyeliner, takma kirpik ve allık malzemelerinden oluşuyor. Yoğun, koyu göz makyajı yaptığı için ruj kullanmadığını ancak özel bir yere gideceği zaman kırmızı ya da bordo tonlarında ruj sürdüğünü söylüyor.

Melda Aksu, uzun yıllardır ünlülerin makyaj sanatçısı Nurdan Avcı'ya gidiyor. Aksu, istediği yoğun göz makyajını yaptığı için Nurdan Hanım'dan başkasına makyajını yaptırmadığını söylüyor.

BEYAZ TENİ SEVİYOR
"Ten makyajında eskiden bronz tonlarını tercih ederdim şimdi ise beyaz teni seviyorum. Genellikle BB Cream kullanıyorum, bazen ince yapılı fondöten sürerim. Guerlain BB Cream ile Estee Lauder Double Wear fondöten favori ürünlerim. Allık olarak pembe, şeftali tonlarını tercih ediyorum. Allığım Bobbi Brown."

TAKMA KİRPİK FAVORİSİ
"Göz makyajını yoğun, koyu siyah tonlarında seviyorum. Bol kirpik ve eyeliner olmazsa olmazım. Rimmel'in maskarasını çok seviyorum. Takma kirpik de hemen her gün takıyorum. Eyeliner olarak Bobbi Brown jel eyeliner kullanırım, far kullanmam. Eyeliner'ım da ıslak ve yoğun siyah olmalı."

NEMLENDİRİCİ SÜRÜYOR
"Dudaklarıma nadiren ruj sürerim, yoğun göz makyajı yaptığım için dudaklarımı doğal tutuyorum. Bobbi Brown dudak nemlendiricisi kullanıyorum, akşam bir yere gideceğim zaman Sephora'nın kırmızı rujunu kullanıyorum."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Melda Hanım'ın cilt yapısı çok güzel o yüzden hiçbir zaman yüksek kapatıcı özelliği olan fondöten kullanmıyoruz. İnce yapılı bir fondöten ya da BB Cream ve doğal tonlarda allık sürüyorum. Onun için en önemlisi yoğun, koyu siyah göz makyajı. Kirpik ve kalın çekilmiş eyeliner olmazsa olmazı. Simli, parlak şeylerden hiç hoşlanmaz ve göz farı da sürmem."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.