İdil Fırat'ın makyaj güncesi

Cemiyet hayatının doğal ve karakteristik güzelliğiyle dikkat çeken ismi İdil Fırat ile Etiler'deki İsmail Babuz kuaförde buluşarak makyajını görüntüledik. İdil Hanım'ın makyaj çantasını da aralayarak kullandığı ürünleri öğrendik.

İdil Fırat'ın makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT
Fotoğraflar: Betül YAZICIOĞLU

Doğal güzelliği ile her zaman beğendiğimiz isimlerden biri olan cemiyet hayatının genç kuşak ismi İdil Fırat ile İsmail Babuz kuaförde buluştuk ve make-up artisti Yağmur Babuz'un yaptığı makyajı mercek altına aldık. İdil Hanım, makyajını genellikle kendisi yapıyor ve kozmetik alışverişi yapmayı çok sevdiğini söylüyor. Genellikle dudak makyajını hafif tutarak, göz makyajına ağırlık verdiğini söyleyen Fırat'ın vazgeçilmez makyaj ürünü ise Diorshow Overcurl maskara. Sokağa çıkarken tek bir ürün kullanması gerekecekse bunu maskaradan yana kullandığını söyleyen İdil Hanım'ın makyaj malzemelerini de öğrendik.

İNCE YAPILI ÜRÜNLER SEVİYOR
"Özellikle yaz aylarında ağır yapılı fondöten sürmem, hafif yapılı ve cilde nefes aldıran Benefit Hello Flawless fondöteni kullanıyorum. Son zamanlardaki favori ürünüm de makyajın kalıcılığını arttıran Benefit Hello Flawless pudra. Günlük makyajımda IT Cosmetics'in CC kremini sürerim. Nars Orgasm allığı çok beğeniyorum bir de yaz aylarında Bare Minerals Invisible Bronzer tercih ederim."

OLMAZSA OLMAZI MASKARA
"Göz makyajında en vazgeçilmezim maskara ve uzun yıllardır da Dior, Diorshow Over Curl maskara kullanıyorum. Stila'nın kahverengi göz kalemini kirpik diplerine sürüyorum, gece makyajında ise siyah, ince eyeliner çekmeye bayılıyorum. Kaşlarım kalın ve koyu renk olduğu için müdahaleye gerek kalmıyor fakat sabitlemek için Mac'in şeffaf kaş maskarasını kullanıyorum."

NATUREL TONLARI TERCİH EDİYOR
"Dudak makyajında natürel tonları tercih ediyorum. Dudak çizgisini dışına taşan dudak kalemi makyajını beğenmiyorum ve dudak kalemi kullanmıyorum. Mat rujlar favorim özellikle Nars Dolce Vita'yı beğenerek kullanıyorum."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
''İdil Fırat'a makyaj yaparken her zaman gözlerine yoğunluk veriyoruz. Tenine CC ya da BB cream kullanıyorum, doğal ten makyajı tercih ediyoruz. Yanaklara şeftali tonlarında allık ve çok hafif highligter sürdüm. Göz makyajında mutlaka ince bir eyeliner çekiyorum ve hafif gölgelendirme yaparak gözlerine derinlik veriyorum. Maskarayı yoğun uyguluyorum.''

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.