Hollywood'da ödül sezonu açıldı

Film endüstrisi, geçtiğimiz hafta düzenlenen Hollywood film ödülleri ile ödül sezonunu açtı. Törende Oscarlı aktris Nicole Kidman, 'ömür boyu başarı' ödülü ile onurlandırıldı

Hollywood'da ödül sezonu açıldı

Nazan Ortaç

Hollywood'da Oscar'ın ayak sesleri duyulmaya başladı... Geçtiğimiz hafta düzenlenen Hollywood Film Ödülleri ile ödül sezonu açıldı. Beverly Hills'deki Beverly Hilton Hotel'de düzenlenen ödül töreni, kırmızı halı geçişiyle başladı. Nicole Kidman'ın müzisyen eşi Keith Urban ile katıldığı törende, uzun zamandır kırmızı halıda görünmeyen Anne Hathaway de beyaz elbisesiyle büyüledi. Bu yıl iki filmle ödül yarışında olan Nicole Kidman, törende 'Ömür Boyu Başarı' ödülüyle onurlandırıldı. Uzakdoğulu ünlü yıldız Awkwafina'nın sunduğu tören, oldukça eğlenceli geçti. Gecenin en büyük sürprizi ise kırmızı halıyı pas geçerek, arka kapıdan tören alanına giren Brad Pitt oldu. Bir süredir Angelina Jolie'yle ciddi bir boşanma krizinin ortasında olan Pitt, yaptığı esprili konuşmayla eski günlerine döndüğünü kanıtladı. Oscar öncesi ödül yarışını kızıştıran törende Damien Chazelle, 'First Man' filmiyle 'En İyi Yönetmen' ödülünü alarak, Oscar'ın en güçlü adayı olduğunu kanıtladı. Usta oyuncu Glenn Close ise 'The Wife'daki performansıyla 'En İyi Kadın Oyuncu' olurken, Hugh Jackman 'The Front Runner' ile 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünün kazananı oldu. Jackman'a ödülünü, 'Les Miserables'daki rol arkadaşı ve yakın dostu Anne Hathaway verdi.

En iyi erkek oyuncu: Hugh Jackman / The Front Runner

En iyi kadın oyuncu: Glenn Close / The Wife

En iyi yönetmen: Damien Chazelle / First Man

En iyi kurgu: Matthew Libatique / A Star is Born

En iyi senaryo: Peter Farrely, Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie / Green Book

En iyi yardımcı erkek oyuncu: Timothee Chalamet / Beatiful Boy

En iyi yardımcı kadın oyuncu: Rachel Weisz / The Favourite

Ömür boyu başarı ödülü: Nicole Kidman

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.