Yıldızları gölgede bıraktı

İngiliz Film Akademisi Ödülleri BAFTA, bu yıl görkemli görüntülere sahne oldu. Dünyaca ünlü Hollywood yıldızlarının akın ettiği törende Düşes Kate Middleton, beyaz Alexander McQueen elbisesiyle dünyaca ünlü yıldızları gölgede bıraktı

Yıldızları gölgede bıraktı

Nazan Ortaç, Bade Çakar

Ödül yarışı geçtiğimiz hafta Amerika'dan Londra'ya taşındı... Bu kez gündemde İngiliz Film Akademisi'nin dağıttığı BAFTA ödülleri vardı. Royal Albert Hall'da düzenlenen 72. BAFTA Ödülleri, Hollywood'un ünlü isimlerini İngiliz monarşisiyle bir araya getirdi. Prens William ve eşi Düşes Kate Middleton'ın onur konuğu olduğu görkemli törende, Middleton giydiği beyaz Alexander McQueen elbisesiyle herkesi gölgede bırakmayı başardı. Düşes, göz alıcı elbisesini merhum kayınvalidesi Prenses Diana'nın inci küpeleriyle tamamladı. Ödüllere de yine İngiliz monarşisi damga vurdu! Kraliçe Anne'nin hayatını anlatan 'The Favourite' (Sarayın Gözdesi) filmi, törenden 7 ödülle ayrıldı. Kraliçe Anne'i canlandıran başrol oyuncusu Olivia Colman 'En İyi Kadın Oyuncu' olurken, sırdaşı Lady Sarah'ı canlandıran Oscarlı oyuncu Rachel Weisz, 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünün sahibi oldu. Film, 'En İyi İngiliz Filmi' seçilirken, 'En İyi Film' ödülünü 'Roma' kazandı. Epik filmin yönetmeni Alfonso Cuaron ise 'En İyi Yönetmen' ödülünün sahibi oldu. 'Roma', 'Yabancı Dilde En İyi Film' ve 'En İyi Sinematografi' ödüllerini de alarak, geceden 4 ödülle ayrıldı. Bu yıl ödül törenlerinin favori isimleri olan Rami Malek, Mahershala Ali ve Lady Gaga-Bradley Cooper ikilisi bu törenden de ödülsüz ayrılmadı. Rami Malek, 'En İyi Erkek Oyuncu' seçilirken, Mahershala Ali 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' oldu. Lady Gaga-Bradley Cooper ikilisi ise 'A Star is Born' şarkısıyla 'En İyi Orijinal Müzik' ödülünü kazandı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.