Meghan Markle ve Prens Harry’e kötü haber!

Kraliyet görevlerini bırakıp Kanada’ya yerleşen Meghan Markle ve Prens Harry’nin güvenlik masraflarının hükümet tarafından karşılanıp karşılanmayacağı Kanada’da uzun süredir konuşulan bir konuydu.

Meghan Markle ve Prens Harry’e kötü haber!

KANADA 31 MART'TA KORUMAYI BIRAKIYOR
Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre kraliyet çifti ile dokuz aylık oğulları Archie'nin önümüzdeki haftalarda statü değişimleri doğrultusunda güvenlik hizmeti gelecek haftalarda duracak. Meghan Markle ve Prens Harry, İngiltere'de son görevlerini yerine getirdikten sonra 31 Mart'ta resmen kraliyet çalışmalarına son vermiş olacaklar.



Kanada Kamu Güvenliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca, "Sussex Dükü ve Düşesi, yılın yarısında Kanada'ya yerleşmeyi seçerek hükümetimize benzeri görülmemiş bir dizi koşul sundu. Kanada Kraliyet Atlı Polisi güvenlik hususlarıyla ilgili olarak en başından beri İngiltere'deki yetkililerle irtibat halinde olmuştur. Dük ve Düşes şu anda Uluslararası Korumalı Kişiler olarak tanındığından, Kanada gerektiğinde güvenlik yardımı sağlama yükümlülüğüne sahiptir" denildi.



STATÜLERİ DEĞİŞECEK
Kanada polisinin talebi üzerine Kanada Kraliyet Atlı Polisi'nin, Duke ve Düşes'in Kanada'ya aralıklı olarak gitmeye başladığı Kasım 2019'dan bu yana güvenliklerini sağladıkları belirtildi. Ancak kraliyet unvanlarını bırakmalarının ardından Meghan ve Harry'nin artık diplomat statüleri iptal edileceği için Uluslararası Korunan Kişi statüsünden de çıkacakları belirtildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.