Özgür günleri düşlediler

Magnum, dünya çapında işbirliği yaptığı 13 sanatçı ile, pandemi döneminde sokakların sessiz kalmasının ardından, tekrar özgürce dışarı çıkacağımız günlerin düşlendiği, ‘Hazzı Hayal Et’ isimli dijital sergisini hayata geçirdi

Özgür günleri düşlediler

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Magnum, dijital bir sergiyi hayata geçirdi. Aralarında Türkiye'den Olgun Kaşıkçı'nın da bulunduğu, dünyanın önde gelen ve gelecek vaadeden sanatçıları bu anlamlı sergiyle bir araya geldi. Magnum'un 'Hazzı Hayal Et' dijital sergisi, ziyaretçilerine pandemi sonrası haz anlarını hayal ettirirken aynı zamanda ihtiyaç sahibi kadın kakao çiftçileri için sivil toplum kuruluşu ortağı 100WEEKS iş birliğiyle destek fonu yaratmayı amaçlıyor. İki yıllık bir programın başlangıcını simgeleyen bu sergi ile Magnum, Fildişi Sahili'nde yaşayan ve hayatlarını zor şartlarda geçirmekte olan kakao çiftçisi kadınlara, gelir kaynaklarını çeşitlendirmelerine ve hayat şartlarının iyileştirilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Magnum'un, www.magnumicecream.com/ pleasureimagined linki üzerinden eserlerini paylaştığı dijital sergide 13 sanatçı, pandemi sonrası bir dünyayı hayal edebilmek için, dünya şehirlerindeki ünlü sokakların sessiz görüntülerini tuval olarak kullandı. İstanbul'da Galata Kulesi'ndeki bir sokak müzikalinden, Sao Paulo sokaklarında Magnum'dan ilham alan bir evlilik teklifine kadar uzanan eserlerin sahibi sanatçılar, yeni bir gün doğumunu betimlemek için bir dizi dijital teknik kullandılar.

Güneşin Kalbi
Köksal Ekinci, evrenin harmonisini, gökkuşağının renkleri eşliğinde müziğine yansıtmaya gönül vermiş bir müzik tutkunu. Gökyüzünün şifasını notalara nakşeden Ekinci, ilk albümü 'Güneş'in Kalbi' ile müzikseverlerle buluşuyor. 'Astro-Müzik' akımı kapsamındaki albüm, ruhsal kodlarla bezeli organik elektronik ve yeni pop türündeki parçalardan oluşuyor.

Yeni Macera
Defne Ongun Müminoğlu'nun Artemis Çocuk yayınları tarafından yayınlanan, 8 yaş ve üzeri çocuklara hitap eden 'Çılgın Sörfçüler' serisine 'Kerberos'un Gizemi' eklendi. Seride; dostluk, doğa, spor, hayvan sevgisi ve yardımlaşmanın önemi vurgulanıyor. Serinin üçüncü kitabinda ana karakterler, kendilerini gizemli ve macera dolu bir durum içinde buluyor.

MÜZİK
KIRIKA HARABİ

Kirika, yeni albüm çalışmalarına devam ederken, 'Harabi' ismini verdiği teklisi ile uzun bir aradan sonra dinleyicisiyle tekrar buluşuyor. Bektaşi şiirinin 19. yüzyiıldaki büyük ozanı Harabi Baba'nın "Gel sofu şaraba eyle ihtiram" adlı deyişine yaptığı bu özgün besteyle, 70'lerin anadolu pop - psychedelic rock denizine yelken açan 'harabi' tüm dijital platformlarda yayında. Üstünde zeytin biten topraklardan, Anadolu'dan, Balkanlar'dan, Ege'den, Akdeniz'den, Rebetikodan ilham alan Kırıka, Salih Nâzim Peker, Orçun Baştürk, Erdoğan Türksever ve Özgür Yılmaz'dan oluşuyor.

NURİ HARUN ATEŞ

Ay! Nuri Harun Ateş'in sözünü ve bestesini kendi yaptığı, aranjesi Ogün Dalka'ya ait 'Ay!' Pasaj & Garaj müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlandı. Şarkıda dünyaca ünlü bağlama üstadi İsmail Tunçbilek de solosuyla yer aldı. 'Ay!' için "şeffaf, süssüz, net bir manifesto" diyen Nuri Harun Ateş, şarkısını şu sözlerle anlatıyor: "Hayatım boyunca uğradığım ya da şahit olduğum her türlü ayrımcılığa, zorbalığa karşı yazdığım bir şarki bu. Umarım benim yaşadıklarımı yaşayanların elinden tutar, onlara güç verir, yalnız olmadıklarını, bu varoluş mücadelesinde sonsuz haklı olduklarını hissettirir şarkım."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.