Ortaçağ’dan kalma bir şehir Brugge

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi için 12 Mart’ta Belçika’nın Brugge şehrine gidip Club Brugge ile ilk maçını yaptı. Bu maçla gündeme gelen Brugge’ü merak ediyorsanız bu yazıyı okumalısınız.

Ortaçağ’dan kalma bir şehir Brugge

Beşiktaş'ın UEFA Ligi'nde Club Brugge ile eşlemesiyle bu şehir bir kez daha gündeme geldi. Peki Belçika'nın bu küçük ama çok güzel şehri olan Brugge hakkında ne biliyorsunuz? İşte Brugge hakkında bilinmesi gerekenler... Brugge, Belçika'nın kuzeyinde yer alan ve en çok turist çeken şehri. Ortaçağ'dan kalma mimarisi değişik çikolataları, danteli (diğer adıyla rahibe işi), kanalları ve birası ile ünlü olan Brugge, Kuzey Denizi'ne kanallarla bağlandığı için liman şehri olarak anılıyor. Şehrin içindeki kanallar günümüzde ulaşım için kullanılıyor ve üzerinde turistik geziler yapılıyor. 120 bin nüfuslu şehir, 2. Dünya Savaşı'ndan fazla zarar görmediği için, Ortaçağ'dan kalma mimarisini olduğu gibi günümüze taşımış. Bu yüzden de 2000 yılında, UNESCO tarafından 'Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmış. Şehrin en gözde yeri Markt Meydanı. Kare şeklinde olan bu meydan Ortaçağ döneminde, şehrin merkezi olarak kullanılmış. Meydanın çevresi, şirin kafelerle çevrili. Halkın buluşma yeri olan meydan turistlerin de büyük ilgisini çekiyor. Şehrin sembol yerlerinden biri ise Çan Kulesi. 1240 yılında yapılan ve yüksekliği 83 metre olan kulede 47 çan bulunuyor. Görülmesi gereken yerler arasında; özellikle Michelangelo tarafından yapılan heykelleriyle dikkat çeken Meryem Kilisesi, 13. yüzyılda yapılmış birçok küçük binanın bulunduğu ve içinde rahibelerin yaşadığı Beguinage, küçük bir Roma Katolik kilisesi olan ve 12. yüzyılda inşa edilen Holy Blood Bazalikası, şehrin ana kilisesi olan St. Savador Katedrali, biranın üretim süreci ve geçmişinin anlatıldığı Brewery de Halve Maan Bira Fabrikası ve şehrin ender çağdaş binalarından olan konser salonunu bulunuyor. Şehir merkezindeki Minnewater, yani aşk gölü, sakinliği ve romantikliğiyle öne çıkıyor. Müze gezmeyi seviyorsanız; Groeningge Müzesi, Dantel Müzesi, Çikolata Müzesi, Patates Müzesi, Lumina Domestica Müzesi, Elmas Müzesi ve Dali Galerisi'ni ziyaret edebilirsiniz. Brugge deyince ilk akla gelenlerden biri de Brugge çikolatası. Şehirde Brugge'lu ustaların ellerinden çıkan çikolataların satıldığı birçok küçük çikolata dükkanı var. Bu dükkanlardan çikolata almadan dönmeyin. Bir alışveriş cenneti olan Steenstraat'ta ise aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Bu caddede ayrıca çok güzel çikolatacılar da var... Brugge'da gece hayatı çok renkli sayılmaz ancak kanallar çevresinde güzel barlar bulabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.