Turizm cenneti Kanarya Adaları

Atlas Okyanusu’nda, Fas’ın batısında İspanya’ya bağlı olan Kanarya Adaları, doğal güzellikleri, parkları, müzeleri, kumsalları ve eğlence yerleriyle gerçek bir turizm cenneti

Turizm cenneti Kanarya Adaları

Atlas Okyanusu'nda, Fas'ın batısında yer alan, İspanya'ya bağlı bir takımada olan Kanarya Adaları; Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Gomera ve Hierro adlı yedi ada ile birkaç küçük adacıktan oluşuyor. Afrika Kıtası'nın 110 km açığında yer alan Kanarya Adaları, İspanya'ya bağlı özerk bir bölge. Kanarya Adaları; doğal güzellikleri, parkları, müzeleri, kumsalları ve eğlence yerleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor. Dolasıyla adaların en büyük gelir kaynağı turizm ve onun yanı sıra muz üretim. Kanarya Adaları, başta Gran Canaria adasındakiler olmak üzere dünyanın en önemli ve eşsiz plajlarını barındırıyor. Birçok karnavala da ev sahipliği yapan adalar, dört mevsim güneşli ve denize girilebilir havasıyla da dikkat çekiyor. Kanarya Adaları'nda doğal alanlar oldukça fazla. Adaların yaklaşık yüzde 40'ı milli park kapsamında bulunuyor. Tenerife adasında yer alan Loro Park, akvaryumları ve barındırdığı 200'e yakın kuş türü ile dikkat çekiyor. Teide Yanardağı'nın da içinde yer aldığı Teide Milli Parkı ise turistlerin en çok ziyaret ettiği yer. Kanarya Adaları'nın başkenti olan Tenerife'deki Santa Cruz'da koloni döneminin renkli mimarisi de turistlerin çok ilgisini çekiyor. Santa Cruz'un hemen batısında Muerto, La Nea, Las Naos, Arenitas plajları çok meşhur. Bu plajları sınırları içinde barındıran Candelaria şehri ise adanın eski bir balıkçı kasabası. Siyah Madonna Kilisesi ve kilise meydanında sırtlarını okyanusa vermiş dokuz prensin heykelleri görülmeye değer. Buradaki en önemli ilginçlik ise kumsalın siyah olması... Las Palmas'ın eski kesimlerinde ise koloni döneminden kalma taş bir katedral ve Kristof Kolomb'un Amerika seferine çıkmadan önce konakladığı tarihi ev yer alıyor. Kanarya Adaları'nda patates çok yetiştiği için yemeklerinde patates hakimiyeti var. Sabah kahvaltısında patatesli omlet, akşam yemeklerinde de patatesli yiyeceklere sık sık rastlayabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.