Türklerin en sevdiği şehirlerden biri Amsterdam

Türklerin tatil için en çok tercih ettiği şehirlerden olan Amsterdam, eğlenceden sanata, tarihten alışverişe kadar birçok şey vadediyor. İşte Amsterdam’a gideceklere, görmeleri ve yapmaları gerekenlere dair birkaç tavsiye...

Türklerin en sevdiği şehirlerden biri Amsterdam

Şerif ERCAN

Türkiye'nin en büyük uçak bileti satış sitelerinden biri olan Enuygun.com, yılbaşı haftasında Türklerin yurtdışında nerelere gideceğini araştırmış. Bu araştırmaya göre, yılbaşında Türklerin yurtdışında en çok tercih ettiği şehir Amsterdam çıkmış. Peki Amsterdam niye bu kadar ilgi görüyor? İşte cevabı... Her mevsim tercih edilen Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da gece ve gündüz yapılacak ve görülecek çok şey var. Amsterdam'da gece olunca ortaya bambaşka bir şehir çıkıyor. Kentin barları ve gece kulüpleri ile ünlü bölgesi Red Light District'te dolaşarak şehrin eğlence anlayışıyla ilgili fikir sahibi olabilir ve yeni yıl kutlamalarının tadını çıkarabilirsiniz. Şehirde aynı zamanda DJ Tiesto başta olmak üzere birçok ünlünün sahne aldığı mekanlarda sabahın erken saatlerine kadar süren eğlence ile keyifli zaman geçirmek mümkün. Amsterdam tıpkı Venedik gibi kanalları ile ünlü bir şehir. Kentte yer alan 1500 civarı kanal ve çevresini, ister yürüyerek, isterseniz de teknelerle dolaşabilirsiniz. Kanallar ve çevresi yılın her mevsiminde farklı güzellikler barındırıyor. Şehirde tarihi yapılar, kanallar ve müzeleri gezerken karşınıza çıkacak 'I Amsterdam' yazısı önünde fotoğraf çektirmeden Amsterdam'dan ayrılmayın. Artık neredeyse kentin kendisi kadar ünlü olan bu yazının ülkemizde ve dünyanın farklı kentlerinde de örneklerini görmek mümkün. Alışveriş yapmadan duramayanlar için de Amsterdam neredeyse sayısız alternatif sunuyor. Şehirde hediyelik eşya ve kente özgü şeyler alabileceğiniz çok sayıda dükkan ve mağaza var. Bunların toplandığı en önemli merkezlerden biri ise Kalverstraat. Burada şehirle ilgili hediyelik eşyalar, antikalar ve daha birçok ilginç şeyi bulabilirsiniz. Amsterdam aynı zamanda çok sayıda ünlü ressam, şair ve yazarın da yaşadığı bir şehir. Onlar arasında en ünlülerden biri olan ressam Rembrandt'ın 1639'dan 1656'ya kadar yaşadığı evi görmeden gelmeyin. Müzede ünlü ressamın kullandığı eşyaları görerek, dönemle ilgili bilgi sahibi de olabilirsiniz. Kentin özellikle son yıllarda en popüler mahallelerinden biri haline gelen Jordaan için de en azından birkaç saat ayırmalısınız. Burada çok sayıda göz alıcı tarihi bina, sanat galerileri, şık kafeler ve restoranlar sizi bekliyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.