Bu yıl Türkler nerede tatil yapacak?

Yeni yılla birlikte yeni tatil programlarımızı da oluşturmaya başladık. Peki 2017’de nerelerde tatil yapacağız? Diğer bir deyişle, Türkler için bu yılın en trendi destinasyonları nereleri olacak? İşte cevabı...

Bu yıl Türkler nerede tatil yapacak?

Şerif ERCAN

Seyahat sitesi momondo, son iki yıla dair uçuş arama trendlerini araştırarak, bu yıl Türkler için popülaritesini en çok artıracak rotaların hangileri olacağını belirlemiş. Araştırmaya göre, son iki yılda popülaritesini en çok artıran ülke yüzde 66'lık artışla Tayland olmuş. Bu durum, Türk turistlerin dünya genelindeki trendleri de yakından takip ettiğini gösteriyor. Zira Tayland, son yıllarda özellikle Batılı ülkelerden aldığı ziyaretçi sayısını son derece artırdı. Bizim, Tayland'a bu kadar çok gitmeyi istememizin sebeplerinden biri de Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz yıl Bangkok'un ardından ünlü tatil adası Phuket'e de doğrudan uçuşlara başlamış olması... Ukrayna ise yüzde 42'yle en yüksek artış trendi yakalayan ikinci ülke olmuş. Gerek Türkiye'ye yakınlığı, gerekse hesaplı bir tatil destinasyonu olmasıyla öne çıkan Ukrayna, özellikle tatil dönemlerinde çokça tercih ediliyor. Ukrayna'da en çok Kiev ve Lviv tercih ediliyormuş. Bu iki şehre de hem THY hem de özel havayolu şirketlerimizin direkt uçtuğunu da belirteyim. Üçüncü sırada ise Türk turistlerin her daim en çok ziyaret ettiği noktalar arasında yer alan İspanya'nın Barselona ve Madrid şehirleri yer alıyormuş. Ayrıca araştırmalar, Türk turistlerin Güney İspanya'ya ve özellikle Endülüs'e yönelik ilgisinin arttığını da gösteriyor. Son iki yılda en yüksek artış trendi yakalayan beşinci ülke, yüzde 30'la kardeş ülke Azerbaycan'mış. Gerek turistik gerekse iş seyahatleri için Türklerin sıklıkla ziyaret ettiği ülkenin en popüler noktası ise elbette başkent Bakü. Araştırmalar, Türk turistlerin ABD'ye yönelik ilgisinin de artış trendinde olduğunu gösteriyor. ABD, son iki yılda yaklaşık yüzde 34'lük artışla listenin dördüncü sırasında yer alıyor. Listenin ilk beş sırasında yer alan bu ülkeleri takip edenler ise; Sırbistan, Avusturya, İngiltere, Almanya ve İtalya... Siz bu yıl tatil programlarınızı yaptınız mı bilmiyorum ama bu sonuçlar size fikir verebilir. Siz de isterseniz bu listede yer alan yerlerden birinde tatil yapabilirsiniz. Ama sizin kendi keşifleriniz veya gizli cennetleriniz varsa da oralarda şimdiden iyi tatiller diliyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.