Kanarya Adaları’nın en renklisi Tenerife

Kanarya Adaları’nın en büyüğü olan Tenerife, doğası ve denizi kadar, lüks otelleri ve renkli gece hayatıyla da büyük ilgi görüyor. İspanya’ya bağlı olan ada, kendine özgü bitki örtüsü ve hayvanlarıyla da turistleri çekiyor.

Kanarya Adaları’nın en renklisi Tenerife

Şerif ERCAN

İspanya'nın en çok turist çeken adalarından biri de Kanarya Adaları'nın yedi adasından en büyüğü olan Tenerife. Adanın her tarafından görülebilen Teide Yanardağı'nın karlarla kaplı zirvesi ve adanın volkanik coğrafi yapısı çok dikkat çekici. Sadece bu adada yetişen bitki sebze ve ağaç türleri mevcut. 2000'e yakın endemik bitki türü var. Adaya özgü olan ve son buzul çağından sonra bugüne kadar varlığını sürdüren meşhur Canavar Ağacı (Dragon Tree), Tenerife'nin her yerinde görülebiliyor. Adanın yeryüzü şekilleri çok değişken; kraterler, volkanik çöller, ormanlar, kanyonlar, yüksek kayalıklar yüksek tepe ve dağlarla kaplı. Bu adalara özgü palmiye ağaçları, itinayla düzenlenmiş bahçelere ayrı bir güzellik katıyor. Bitki türleri ile birlikte adaya özgü hayvan türleri de mevcut. Özellikle 200'e yakın kuş çeşidinden papağan türleri ve kanarya türleri çok yaygın. Adada yıl boyunca kuru ve sıcak bir iklim hakim. Sıcaklık yıl boyunca 18-30 derece arasında değişiyor. Adanın çok güzel kumsalları var ve bu kumsallarda birçok plaj hizmet veriyor. Adada hem denizin sesini dinleyebileceğiniz hem de akşamüstü başlayan partiler sayesinde eğlenceli saatler geçirebileceğiniz plajlar var. Tenerife'de gece hayatı çok çeşitli ve renkli. Gece kulüpleri adanın güneyinde yer alıyor. Burada her tarz müzik yapan bar var. Dileyenler için yöresel eğlenceler düzenleyen kulüpler de mevcut. Gittiğiniz yerden alışveriş yapma merakınız varsa, adada yüzlerce küçük mağaza bulunuyor. Özellikle tax free olduğu için elektronik eşyalar, parfümler ve ünlü markalar oldukça ucuz. Evinize dönerken yöresel bir hatıra götürmek isterseniz pazarlarda yaşlı kadınların yaptığı el yapımı oymalardan ya da takılardan alabilirsiniz. Tenerife'de birçok lüks otel var ama tavsiye isterseniz, The Gran Hotel Bahia del Duque Resort'u öneririm. El Duque'nin muhteşem kumsalının yanında yükselen otelin mimarisi, 19. yüzyıl Kanarya Adası evlerinin renklerinden ve mimarisinden esinlenerek yapılmış. Tropikal bahçelerle çevrili bu evler, çiçeklerle süslenmiş teraslara açılıyor. Geleneksel üniformalar giymiş ekibiyle, çeşitli aktivite imkanlarıyla ve dünya mutfağından seçeneklerin sunulduğu restoranlarıyla bu otel tam bir cennetten köşe adeta. Otel, Güney Tenerife Havaalanı'na ise 15 km uzaklıkta.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.