Eğlencesiyle ünlü tarihi bir şehir Kiev

Geçen ay Türkler için vizesiz seyahatin başladığı Ukrayna’nın en gözde şehirlerinden biri başkent Kiev. Nehir kıyısında kurulan şehir, tarihi dokusu, kültürü ve eğlence hayatıyla Avrupalı turistlerin akınına uğruyor.

Eğlencesiyle ünlü tarihi bir şehir Kiev

Şerif ERCAN

Doğu Avrupa ülkelerinden Ukrayna ile Türkiye arasında vizeler kaldırıldı ve geçen ay iki ülke arasında vizesiz seyahat başladı. Vize işlemleriyle uğraşmadan yurtdışına tatile gitmek istiyorsanız Ukrayna'nın başkenti Kiev'i listenize alabilirsiniz. Dinyeper Irmağı kıyısında kurulmuş olan, yaklaşık 1.8 milyon nüfuslu Kiev'in tarihi bin 500 yıl öncesine kadar uzanıyor. Yüzyıllar boyunca Kazaklar, Moğollar, Litvanyalılar, Lehler ve Rusların işgaline uğrayan Kiev, İkinci Dünya Savaşı'nda da büyük hasar görmüş. Savaştan sonra yenilenen şehir bambaşka bir görünüme kavuşmuş. Uzun yıllar Sovyetler Birliği yönetiminde kalan Ukrayna, bağımsızlığını kazandıktan sonra hızla gelişmiş. Şehrin merkezi, ırmağın batısındaki Bağımsızlık Meydanı. Meydanda şehrin kurucularının heykellerinin yanı sıra uzun sütunlu Bağımsızlık Anıtı da yer alıyor. 11. yüzyılda yapılan ve şehrin en önemli tarihi binalarından St. Sofia Katedrali Andreyevskaya Kilisesi ve Paçerska Larva adlı mağara manastırı da burada bulunuyor. Bu binalarla birlikte İkinci Dünya Savaşı Müzesi, Kiev'de mutlaka görülmesi gereken yerler listesinin başında yer alıyor. Mikro Minyatür Müzesi'ni de mutlaka ziyaret edin çünkü dünyada bir eşi daha yok. Avrupa'daki en büyük açık hava müzelerinden biri olan Piragova Açık Hava Müzesi, Pecarska Lavra Manastırı da turistlerin ilgi gösterdikleri yerlerden. Andriyevski Caddesi; şehrin en hareketli caddesi. Cadde boyunca sanat galerileri, kahveler, restoranlar ve hediyelik eşya mağazaları sıralanıyor. Podil ise, Kiev'in Ukrayna Barok üslubunda inşa edilen yapılarla çevrili ve her binanın önünde bir heykel bulunmasıyla ünlü. Alışveriş yapmayı seviyorsanız Khreschatyk Caddesi'ne gitmelisiniz. Kiev'de alışverişin adresi olarak kabul edilen Khreschatyk Caddesi'ndeki 100 yıllık Bessarabska Marketi de dikkat çekiyor. Nehrin üstündeki Hidropark adlı bir ada, eğlence hobi ve spor merkezine dönüştürülmüş. Yaz mevsiminde yüzülecek plajları da olan adadaki eğlence mekanları sürekli açık. Avrupalı turistler için Kiev'in cazibesinin bir nedeni de eğlence hayatı... Her zevke hitap eden eğlence mekanının olduğu şehirde gece hayatı saat 23.00'da başlayıp sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.