Doğal güzellikler arasında tarihe bir yolculuk Provence

Fransa’nın güneyinde, Akdeniz kıyıları ile Alp Dağları arasında yer alan Provence bölgesi, doğal güzelliklerinin yanı sıra çok iyi korunmuş tarihi kasabaları ve kendine has mutfağıyla mutlaka görülmesi gereken bir yer...

Doğal güzellikler arasında tarihe bir yolculuk Provence

Şerif ERCAN

Akdeniz kıyıları, Rhone Nehri ve Alp Dağları'nın etekleri arasında uzanan Provence, bence Fransa'da görülmesi gereken en özel yerlerden biri. Provence'de, doğal güzelliklerden tarihi yapılara, otantik kasabalardan gurmeleri mest edecek restoranlara kadar ne ararsanız var. Bölgedeki yerleşim yerleri, tarihini, mimarisini ve kültürünü korumayı başarmış. Zaten o yüzden her yıl milyonlarca turist çekiyor. Bölgenin öne çıkan yerlerinin başında Les Baux-de-Provence geliyor. Bölgenin en iyi korunmuş kasabalarından biri burası. Dar sokakları, küçük meydanları, Provans stili evleri ve küçük dükkanlarıyla büyüleyici bir yer. Les Baux-de-Provence'da konaklamak isterseniz harika butik otellerin olduğunu da belirteyim. Fransa'nın ve tabii ki bölgenin en güzel köylerinden biri Gordes... Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürürken kendinizi tarihte bir yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Kayalıklar üzerine inşa edilen taş evleri ise görülmeye değer. Gordes Kalesi'ni, içindeki müzeyi ve Abbaye Notre- Dame de Senanque Manastırı'nı da görmeden dönmeyin. Provence bölgesinin ortasında yer alan St. Remy de Provence de, küçük ama çok birçok güzelliği içinde barındıran bir kasaba. Tipik Provence yaşantısını yansıtan kasabada, asırlık ağaçların gölgesindeki küçük meydanları, sanat galerileri, dükkanları ve kafe ve restoranları tatilinize keyif katmak için sizi bekliyor. Mougins ise; palmiyeler ve zeytin ağaçları arasında hiç bozulmadan günümüze gelmeyi başarmış olan bir Ortaçağ kasabası. Picasso'nun yıllarca yaşadığı kasabayı, tarihi dar sokaklarını yürüyerek keşfedebilirsiniz. Ortaçağ surlarıyla çevrili tarihi bir Provence kasabası da St. Paul de Vence... Bölgenin tepe noktalarından birinde yer alan kasabadan, doğanın her rengini yansıtan tarlaları seyredebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde yer alan Avignon da, üzüm bağları ve dolayısıyla şaraplarıyla ünlü. Arles'te de, zengin bir tarih sizi bekliyor. Burada, Roma Hipodromu ve St. Trophime Bazilikası'nı mutlaka görmelisiniz. Ünlü Fransız yazar Moliere'in yaşadığı Agde'yi de oralara kadar gitmişken görmeden dönmeni. Bölgenin bir başka özelliği ise kendine has bir mutfağının olması. Burada çok özel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Gittiğiniz köylerdeki küçücük restoranlarda en güzel Provence yemeklerini yiyeceğinizden şüpheniz olmasın.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.