Balkanların yükselen yıldızı Karadağ

Dünyanın en yeni ülkelerinden Karadağ, tarihi şehirleri, muhteşem doğası, turkuaz rengi denizi, zengin kültürü ve renkli bir gece hayatıyla Avrupalıların yeni gözdesi.... Bize uçakla 1.5 saat uzaklıkta olan ve vize istemeyen Karadağ’ı mutlaka görmelisiniz

Balkanların yükselen yıldızı Karadağ

Şerif ERCAN

Balkanlar'da yer alan, Avrupa'nın ve dünyanın en yeni ülkelerinden biri olan Karadağ, eski Yugoslavya'yı oluşturan altı cumhuriyetten biriydi. 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden Karadağ, turizm sayesinde kısa sürede adını dünyaya duyurdu. Adriyatik Denizi'nin kıyısında yer alan Karadağ, dağlık ve yemyeşil bir ülke. Dağlardaki milli parklar, deniz kıyısındaki tarihi şehirler, plajlar ve gece hayatı ülkeyi turistik açıdan çok cazip kılıyor. Türkiye'ye vize uygulamadığı için ve yakınlığı nedeniyle Karadağ, Türklerin de büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Ülkenin en ünlü ve en özel yerleri Sveti Stefan Adası. Budva'dan araçla sadece 15 dakikalık mesafede bulunan Sveti Stefan (St. Stephen), birçok dünya starının tatil için tercih ettiği bir yer. Ülkenin en turistik şehri ise Budva. Bir sahil şehri olan Budva, Avrupalılar kadar Rus turistlerin de çok tercih ettiği bir yer. Muhteşem plajları, UNESCO tarafından korunmaya alınmış eski şehri, rengarenk sokakları, restoranları, kafeleri ve gece kulüpleriyle çok keyif alacağınız bir yer. Ülkenin diğer en çok bilinen şehri ise Kotor. Dubrovnik'i andıran şehir, denize dimdik inen dağların tam dibinde kurulmuş. Çok iyi korunmuş olan eski şehir, tepede yer alan Steve Ivan Kalesi'yle renkli ve hareketli sosyal hayatıyla öne çıkıyor. Kotor'un bir özelliği de zengin turistlerin yatlarına ev sahipliği yapan yat limanının bulunması. Küçük bir köy olan Perast'a da mutlaka uğrayın. Barok evler ve kiliselerle bezenmiş tarihi bir yer burası. Deniz kıyısında oturup iki küçük ada olan St. George ve Our Lady of the Rock'ı izlemek ise ayrı bir keyif.

Karadağ'da görülmese gereken diğer yerlerden biri de Durmitor Milli Parkı. Muhteşem doğası, barındırdığı Tara Kanyonu ve doğa sporları yapılabilmesi nedeniyle büyük rağbet görüyor. Ülkenin eski başkent Cetinje ise birçok tarihi ve kültürel yapıyı barındıran bir şehir. Bu şehri yürüyerek keşfetmelisiniz. Vlaska Kilisesi, Etnoğrafya Müzesi, Devlet Müzesi, Biljarda Salonu, Milli Müze, Vladiko Danilo Mezarı, Ostrog Manastırı ve Skadar Gölü Milli Parkı da görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.