İbiza eğlence tutkunu tatilcileri bekliyor

Tatilde eğlenmek istiyorsanız, gideceğiniz yerlerin başında İbiza geliyor. Dünyanın en ünlü tatil beldelerinden biri olan bu İspanyol adasında eğlence; beach’lerde başlayıp kulüplerde devam ediyor ve hiç bitmiyor!

İbiza eğlence tutkunu tatilcileri bekliyor

Tatilde dinlenmeyi değil eğlenceyi tercih eden Türklerin yeni keşfi İspanyol adası İbiza oldu. Geçen yıl direkt uçuşların da başlamasıyla gözde tatil rotaları arasında giren İbiza, dünyanın en ünlü plajları, enfes İspanyol lezzetlerini sunan restoranları ve renkli ve çılgın eğlencelere ev sahipliği yapan gece kulüpleriyle eğlence tutkunu tatilcileri ağırlıyor. İspanya'nın Balear Adaları'nda bulunan ve Katalan dilinde 'Eivissa' denilen İbiza'da önce görülecek yerlere bir göz atalım. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan tarihi eserlerle çevrili eski şehir D'alt Villa, 16. yüzyılda yapılan İbiza Kalesi, Portal de ses Taules (Kitabeler Kapısı), Kutsal Meryem'e ithaf edilen Santa Maria Katedrali, adada görülmesi gereken tarihi eserlerin başında geliyor. Ayrıca, 1907 yılında keşfedilen Cova des Culleram Mağarası, kaçakçılar tarafından keşfedilen 100 bin yıllık Can Marca Mağarası ve tarih öncesi resimlerin bulunduğu Ses Fontanelles Mağarası gibi dünyanın en ünlü mağaraları da mutlaka görülmeli.

Adada 80 tane plaj var ve bunların çoğu dünyaca ünlü. Platja den Bossa, ünlülerin uğrak yeri Ses Salines, düzensiz uçurumlar ve çam ağaçlarıyla çevrili Cala Jondal, kırmızı kayalıkları ve kumlu plajıyla Sa Caleta, Cala Conta, Cala Xarraca, Cala Martina ve muhteşem manzarasıyla Cala D'Hort onlardan bazıları... Bu arada dünyanın en güzel gün batımı manzarası sunan yerlerden biri olan ve 'denizdeki kafe' anlamına gelen Cafe Del Mar'a da uğramayı ihmal etmeyin. Son zamanlarda adanın en popüler yerlerinden biri olan İbiza'nın karşısındaki Formentera Adası'na da uğramadan dönmeyin. İbiza'ya göre küçük ve henüz bakir ama çok güzel denizi ve kumsalları var. O yüzden de plajlarının şöhreti giderek artıyor. Örneğin Ses Llletes Plajı Avrupa'nın en güzel plajı seçildi. İbiza'da her zevke hitap eden ve adeta hiç bitmeyen bir gece hayatı var. İbiza Town'da yer alan Warhol, popüler gece kulüplerinden biri. Mutlaka gidilmesi gereken kulüpler arasında yer alan Pacha, dört barı, muhteşem pisti, VIP bölümü dünyanın en nülü kulüplerinden biri. Köpük partisi istiyorsanız Amnesia'ya gidebilirsiniz. Playa d'en Bossa'daki Space ise, erken açılan bir kulüp. Sabah 08.00'da açılıyor ve 18.00'a kadar hizmet veriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.