Her sokağı tarih kokan şehir Roma

Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri olan Roma’da, tarihle iç içe, romantik, eğlenceli ve de lezzetli bir tatil geçirebilirsiniz. Görmeniz gereken başlıca yerleri ziyaret ettikten sonra kendinizi Roma sokaklarına atmanızı öneririm.

Her sokağı tarih kokan şehir Roma

İtalya'nın başkenti Roma'nın tarihi, M.Ö. 750'lere kadar uzanıyor. Bu yüzden şehrin her yerinde tarihi kalıntılar bulunuyor. Roma'da görülecek o kadar çok yer var ki, hepsini görmeye tatiliniz yetmeyebilir. Fakat şimdi aşağıda sıralayacağım yerler var ki, onları görmeden dönmeyin. Roma'nın simgelerinden biri olan Colosseo (Colosseum) görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Colosseum, M.S. 72-80 yılları arasında yapılan ve 50 bin kişilik kapasitesiyle dönemin en büyük yapısıydı. Fontana di Trevi, yani Aşk Çeşmesi'ni herhalde duymayan yoktur. La Dolce Vita (Tatlı Hayat) filminde Anita Ekberg'in bu çeşmede yıkanmasından sonra Aşk Çeşmesi olarak anılmaya başlayan çeşme 1762 yılında yapılmış. Scalla di Spagna (İspanyol Merdivenleri) de dünyaca tanınan bir Roma klasiği. 17. yüzyılda inşa edilen İspanyol Merdivenleri kum saati şeklinde, tepesinde bulunan Trinita Dei Montei adlı Fransız kilisesi ve aşağısında bulunan Barcaccia Çeşmesi ile beraber güzel bir görünüm oluşturuyor. 1506 - 1626 yılları arasında inşa edilen Basilica di San Pietro adlı kilise dünyanın en büyük kilisesi ve Vatikan kuralları gereği daha büyüğünün yapılması yasak. Antik Roma döneminde atletizm oyunlarının ve at yarışlarının yapıldığı yer olan Piazza Navona adlı meydan, dönemin en önemli heykeltıraşlarından Gianlorenzo Bernini'nin yaptığı üç çeşme ile süslenmiş. Dünyanın en ünlü müzelerinden olan Musei Vaticani (Vatikan Müzeleri) de Roma'ya gitmişken mutlaka görülmesi gereken adreslerden biri. İtalya'da tabii ki pizza ve makarna vazgeçilmez iki yemek. Bütün restoranlarda bu iki yemeği bulabilirsiniz. Aynı zamanda Trattoria adındaki restoranlar genellikle aile işletmeleri olup, en leziz yemek yiyebileceğiniz yerlerden. Geceleri en hareketli olan caddelerden biri, kaldırımlarını etrafı camlarla çevrili kafelerin bulunduğu Via Veneto. Buranın yanı sıra Romalı gençlerin gece eğlenmek için gittikleri yer ise Campo dei Fiori. Roma'nın en önemli alışveriş caddesi ise Via del Corso... Piazza Venezia ile Piazza del Popolo arasında yer alan caddede yüzlerce dükkan bulabilirsiniz. Dünyaca ünlü İtalyan markalarını bulabileceğiniz Via dei Condotti ve Borgognona caddeleri, en keyifli alışveriş caddeleri olarak sayılabilir.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.