'Komşu'daki yeni gözdemiz Halkidiki

İstanbul’a 700 kilometre uzaklıkta bulunan Yunanistan’ın küçük şehri Halkidiki, kültürü, doğası, plajları ve eğlencesiyle dikkat çeken bir tatil beldesi. Ulaşımı kolay olan Halkidiki, son yıllarda Türklerin de gözdesi oldu.

'Komşu'daki yeni gözdemiz Halkidiki

Şerif ERCAN

Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın şehirlerinden biri olan Halkidiki, ilk bakışta doğası ve kültürüyle görenleri etkiliyor. Selanik'e komşu olan Halkidiki, üç yarımadadan oluşuyor; biri dini doğa cenneti, diğeri golf sahaları, gece kulüpleri, kumarhaneleriyle popüler eğlence mekanı, üçüncüsü de festivallere ev sahipliği yapıyor. Dağ köyleri, balıkçı kasabaları, mavi bayraklı plajlarıyla tam bir turizm cenneti ve İstanbul'a sadece 700 kilometre uzaklıkta bulunan Halkidiki'de, Petralo'da bulunan 70 bin yıllık iskeletlerin bulunduğu yeraltı mağaralarını, Nea Fokea'daki Apostole Paul ve Bizans kulelerini, Kassandra'daki yeldeğirmenlerini görmeden dönmeyin. Ayrıca Kassandra Körfezi turu, Selanik, Petralona Mağarası ve outlet turu, Meteora turu, Athos Körfezi gemi turu, cip safari turu ve sirtaki gecesi turlarına katılmanızı tavsiye ederim.

10-15 kişilik yelkenli teknelerle yapılan Kassandra Körfezi turunda, körfezin masmavi sularında deniz, kum, güneş ve yüzmenin tadına doyamayacaksınız. Ayrıca hem Kassandra hem Sithonia adalarını görme imkanı bulacaksınız. Bildiğiniz turlara pek benzemeyen Athos Körfezi gemi turunda, devasa büyüklükteki korsan gemisi ile yola çıkıyorsunuz. Hem Sithonia adasını farklı bir açıdan görme hem çok merak edilen Athos adasını ve manastırlarını deniz üzerinden keyifle izleme hem de mucizevi güzellikteki denizin tadını çıkartma imkanı bulacaksınız.

Halkidiki'nin doğasını, dağlarını ve küçük köylerini keşfetmek için mutlaka bir cip safari turuna katılın. Bu turda, muhteşem bir doğanın ortasında şelaleleri, dağları, uçurumları, gizli kalmış çok özel sahilleri, yemyeşil doğasını keşfederken molalarda denizin ve güneşin tadını çıkaracaksınız. Halkidiki'ye nasıl gideceğinizi sorarsanız iki yolu var. Birinci yol, uçakla Selanik'e gidip, oradan Halkidiki'ye geçmek ve ikincisi ise, kendi aracınızla 700 km yol kat edip şehre ulaşmak...


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.