Adaların üzerine kurulan yelken şehri Auckland

Yeni Zelanda’nın en büyük şehri olan ve 50’nin üzerinde adanın birleşmesiyle oluşan Auckland, denizinin yanı sıra ormanları, doğal parkları, sanat galerileri ve gurme restoranlarıyla turistlerden büyük ilgi görüyor.

Adaların üzerine kurulan yelken şehri Auckland

Şerif Ercan

Auckland; Yeni Zelanda'nın en büyük ve en büyüleyici şehri. Halkın yelken tutkusu yüzünden 'Yelken Şehri' olarak da bilinen ve 'Yüzüklerin Efendisi' filmlerinin de çekildiği şehirde görülecek ve yapılacak çok şey var... Yeni Zelanda'nın ticaret ve endüstri merkezi olan Auckland, 50'nin üzerinde adanın birleşmesiyle oluşmuş kozmopolit bir şehir.

Şehri gezmeye, şehrin en iyi mekanlarına sahip ve gece hayatının merkezi olan kıyı şeridinden başlayabilirsiniz. Auckland'ı tanımanın en iyi yolu; Waitemata ve Manukau limanlarından kalkan akşamüstü çayı gezisi ya da akşam yemekli gemi turlarına katılmak. Limanın gerisinde 47 adadan oluşan Hauraki Körfezi Deniz Parkı bulunuyor. Muhteşem plajları, yerel ormanları, kafeleri, bağları ve sanat galeriyle tanınan Waiheke ise buradan yalnızca 35 dakikalık bir deniz yolculuğu uzaklığında. İlginç kaya oluşumlarıyla dikkat çeken Rangitoto Adası da görülmeli. Auckland yalnızca denizden ibaret değil, şehirde Maori ve Pasifik kültürünü yansıtan birçok müze de bulunuyor. Ayrıca 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin de burada çekilmiş olması şehre ayrı bir turistik değer katıyor. Aynı zamanda tam bir gurme cenneti olan Auckhand'da çoğu restoranın yüksek standartları karşısında etkilenmemek mümkün değil. İster kıyı şeridinde, ister şehir merkezindeki küçük kafelerde, yemekler muhteşem. Alışveriş tutkunları ülkenin dünyaca ünlü modacısı Karen Walker'ın da mağazasının bulunduğu High Street'te, tanınmış birçok markayı bulabilir. Polinezya ve Yeni Zelanda'ya özgü hediyelik eşyalar almak isterseniz, Takapuna Pazarı ya da Brown's Bay Pazarı'na gitmelisiniz. Yeni Zelandalılar dünyanın macera başkentinde yaşamanın haklı gururunu taşıyorlar. Turistler burada, skydiving, bungee jumping, mağara gezileri, balon turları, koruma alanlarında yürüyüş ve bisiklet gibi birbirinden renkli ve heyecanlı aktiviteleri yapıyor, isterseniz siz de onlara katılabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.