Büyük Okyanus'ta etkileyici bir ada Yeni Zelanda

Yeryüzünün etkileyici manzaralarını, dumanı tüten volkanları, muhteşem sahilleri, fiyortları, yağmur ormanlarını, buzulları, mağaraları ve hatta çölü bir arada görmek istiyorsanız Yeni Zelanda sizi bekliyor.

Büyük Okyanus'ta etkileyici bir ada Yeni Zelanda

Şerif ERCAN

Son dönemlerde turistik yerleri ile ön plana çıkmaya başlayan Yeni Zelanda, Büyük Okyanus'ta, Avustralya'nın bin 500 kilometre güney doğusunda bulunuyor. Bin yılı aşkın süredir varlıklarını sürdüren Maorilerin, 'Uzun Beyaz Bulutların Ülkesi' anlamına gelen 'Aotearoa' adını verdikleri Yeni Zelanda, Büyük Okyanus'un en güzel adalarından biri.
Yeni Zelanda, buzulları, şelaleleri, çiçeklerle bezeli yüksek dağları, yemyeşil tepeleri, uçsuz bucaksız fiyortları, buzul gölleri, vahşi okyanus sahilleri, kanyonları ve vahşi ormanları ile gerçekten görülmeye değer. Maceracı gezginlerin popüler destinasyonları arasında yer alan Yeni Zelanda'nın en gözde şehirleri ise Auckland ve Christchurch...
Yeni Zelanda'da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında Oamaru kasabası geliyor. Viktoryan dönemini, kıyafetlerinden kültürlerine kadar her anlamda yaşatan kasabayı görmeden dönmeyin. Bir diğer cazibe merkezi Coromandel Ormanları ise doğal olarak oluşmuş yürüyüş patikalarıyla ünlü. Ayrıca, içerisinde yüzülebilir şelale ve gölleri de barındıran Coromandel'de bir de plaj bulunuyor.
Christchurch'te bulunan 1950'den beri Amerikalıların Antarktika'da yürüttüğü çalışmaların sergilendiği bir müze olan 'Kutup Merkezi' de mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biri. Adada çöl safarisinin daha zorlu şartlarda gerçekleşen versiyonu da yapmak mümkün. Macera seven turistlerin vazgeçilmez noktalarından biri olan Yeni Zelanda, birbirinden farklı ekstrem sporu ile meraklılarına heyecanı fazlasıyla sunuyor. Jetbot, rafting, sky walk, canyoning, zorbing ve jet soating bunlardan bazıları...
'Yüzüklerin Efendisi' ve Hobbit hayranları da, Yeni Zelanda'nın kuzeyindeki, 6 bin nüfuslu Matamata kasabasını kesinlikle görmeli. Büyük buzulların erimesiyle ortayan çıkan Fiordland Milli Parkı da, turistleri hayran bırakan bir manzaraya sahip. Türkiye'den Yeni Zelanda'ya, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gidebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.