Uzakdoğu'nun en temiz ve en modern ülkesi

Malay Yarımadası’nın güneyinde küçük bir ada olan Singapur, Asya ve Avrupa kültürlerinin bir karışımını sunuyor. Dünyanın önemli bir turizm ve ticaret merkezi olan bu küçük şehir-devlet, alışveriş tutkunları için de tam bir cennet...

Uzakdoğu'nun en temiz ve en modern ülkesi

Şerif ERCAN

Malay Yarımadası'nın güney ucunda, Ekvator'un bir derece kuzeyinde yer alan bir ada devleti olan Singapur, yaşanabilir ülkeler arasında 6. sırada yer alıyor. Asya'nın en çok turist çeken 3. turizm merkezi unvanını da sahip olan Singapur, Asya ve Avrupa kültürlerini bir arada yaşayabileceğiniz bir ülke. Tropikal bir iklime sahip olan çok modern ve temiz bu ülkenin tarihi, 14. yüzyıla kadar uzanıyor. O tarihlerde Temasek adında bir balıkçı kasabası olarak bilinen Singapur'un modern tarihi 1819'dan itibaren başlıyor. Bu tarihte adayı işgal eden İngilizler, adayı Britanya'ya bağlı bir ticaret merkezine dönüştürmüş ve egemenliklerini 1959'a kadar sürdürmüşler. Küçük ve sevimli bir ülke olan Singapur'da, düzen, temizlik ve yeşillik öne çıkıyor. Yerlere tükürmek, sokakta sigara içmek, çöp bırakmak, trafik kurallarına uymamak büyük cezaları gerektiriyor.

Dünyanın en yeşil yerlerinden biri olan Singapur'da gezilecek yerlere kısaca bir göz atalım. Önce Sentoza Adası'na gidin. Burası şehrin karşısındaki küçük bir adada kurulan bir eğlence merkezi. Disneyland'ın Singapur tarzı olan eğlence merkezi, her yaştan insanın eğlenebileceği bir yer. Adada görülecek ve yapılacak çok şey var. Dünyanın en iyi tropik deniz canlılarının bulunduğu Sualtı Dünyası adlı akvaryum da burada yer alıyor. Singapur'un merkezi sayılan Orchard Road, hemen her şeyi bulabileceğiniz mağaza, dükkan ve marketlerle dolu bir cadde. Burada kafeler, ünlü kitapçılar, elektronik mağazalar da bulunuyor. Orchard Road'da, bar ve kulüpler de yer alıyor. Singapur deyince akla ilk gelenlerin başında orkideler geliyor. O yüzden Orkide Müzesi'ni görmeden dönmek olmaz. Singapur, tam bir alışveriş cenneti; başta elektronik eşya olmak üzere aklınıza gelebilecek her şeyi burada bulabilirsiniz. Bilgisayarla ilgili bir şey arıyorsanız Funan Center'a gidin. Her türlü lüks mağazayı bulabileceğiniz yer ise Orchard Rod.... Ülkeye özgü bir şey almak isterseniz de orkideden yapılan mücevher ve siyah inci alabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.