Arap Yarımadası'nın parlayan yıldızı Katar

Arap Yarımadası'nda yer alan Katar; doğalgazı ve petrolü kadar turizmiyle de adından söz ettiriyor. Ülkeyi her geçen yıl daha çok turist ziyaret ediyor. Geleneksel yaşamla modern hayatı bir arada sunan Katar’ı seyahat listenize alın, pişman olmazsınız...

Arap Yarımadası'nın parlayan yıldızı Katar

Şerif ERCAN

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar, son birkaç yıldır turizmle de adından söz ettiriyor. Çünkü Katar Turizm Otoritesi (QTA), 2014'te ülkenin turizmini çeşitlendirmek ve sektörün Katar ekonomisine katkısını artırmak için bir çalışma başlattı ve bunun sonuçlarını da almaya başladı. Katar'ın turizm pastasından her geçen gün çok daha büyük pay alacağına şüphe yok. Çünkü ülke, birçok farklı turizm çeşidini bir arada sunuyor. Katar, Arap Yarımadası'nın doğusunda, Başra Körfezi'ne doğru uzanan bir yarımadada yer alıyor. 1971 yılında bağımsızlıgını kazanan Katar, bugün dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Doğalgaz ve petrol zengini olan ülkenin 2.3 milyon nüfusu var. Katar, yıl boyu güneşin görüldüğü çöl iklimine sahip. Aylık sıcaklık ortalaması ocak ayında 17 dereceden temmuz ayında 36 dereceye varacak şekilde değişkenlik gösteriyor. Yaz boyunca da 40 derece civarında oluyor. Geleneklerinden vazgeçmeden modernleşen ve dolayısıyla ikisini bir arada sunan Katar'da bir yanda gökdelenler, bir yanda geleneksel Arap mimarisine sahip binalar yer alıyor. Başkent Doha'da modern bir alışveriş merkezinde, dünyaca ünlü markalardan vergisiz alışveriş yaptıktan bir saat sonra çölün ortasında safari yapabileceğiniz bir ülke burası. Bitmedi, binlerce eserden oluşan Islam Eserleri Müzesi'ni gezdikten sonra golf oynamaya da gidebilirsiniz. Dedim ya Katar, birçok şeyi bir arada yapabileceğiniz ve yaşayabileceğiniz sürprizlerle dolu bir ülke... Peki, Katar'da mutlaka görmeniz ve yapmanız gereken şeyler neler? İşte cevabı...

Doha Corniche
Doha Körfezi'ni çevreleyen kordonda yedi kilometrelik bir gezinti yeri olan Corniche, gökdelenlerden İslam Eserleri Müzesi'nin muhteşem yapısına kadar çesitli manzaralar sunuyor. Körfezi dolduran geleneksel ahşap Arap yelkenlileri ise, Katar'ın köklü denizcilik geçmişinin izlerini taşıyor. Corniche, başkentin kalbinde yeşil, araçsız bir yaya alanı da sunuyor.

Souq Waqif
Souq Waqif 'in kalabalık sokakları ziyaretçilere geleneksel ticaretin, mimarinin ve kültürün otantik bir deneyimini yaşatıyor. Küçük dükkanlardan oluşan labirent, baharatlar ve mevsimlik lezzetlerden parfümlere, mücevherlere, giysilere, el işlerine ve ucuz hatıra eşyalarına kadar Ortadoğu'ya özgü baş döndürücü bir çeşitlilik sunuyor. Alışveriş yapmasanız bile buradaki restoran ve kafelerden birine oturup keyifli zaman geçirebilirsiniz.

İslam Eserleri Müzesi
14 yüzyıllık muhteşem sanatı birkaç saatte keşfedebileceğiniz bir müze burası. İslam dünyası sanatının en iyi örnekleri ve eserlerinin sergilendiği İslam Eserleri Müzesi, dünyanın en önemli kültürel kurumları arasında bulunuyor. IM Pei tarafından tasarlanan modern bir mimari basyapıtta sergilenen koleksiyonlardan etkilenmemeniz mümkün değil. Bu arada bu müze ve diğer bütün müzeler ücretsiz.

Katara Kültür Köyü
Bölgenin mimari mirasının yenilikçi bir yorumu olan bu özel yapının etkileyici tiyatroları, galerileri ve performans mekanları, yıl boyu konserler, gösteriler ve sergilerden oluşan canlı bir programa ev sahipliği yapıyor. Katara'da çeşitli mutfaklardan yemekler sunan lüks restoranlar dahil çok çeşitli yemek seçenekleri ve su sporlarının yapılabildiği ferah, temiz bir halk plajı da yer alıyor.

Pearl-Qatar
Pearl-Qatar, West Bay sahilinin açıklarında Akdeniz tarzı yat marinaları, rezidans kuleleri, villalar ve oteller, lüks mağazaların bulunduğu insan yapımı bir ada. Popüler bir yemek noktası olan adanın kordondaki gezinti yerleri ferahlatıcı bir dondurmadan beş yıldızlı yemek deneyimine her türlü lezzeti sunan kafeler ve restoranlarla çevrili. 'Arap Rivierası' olan Pearl, şıklığı ve sunduğu lüksle de ziyaretçileri etkiliyor.

Al Zubarah
Katar'ın kuzeybatı kıyısında yer alan, kusursuz bir şekilde restore edilen Al Zubarah Kalesi'ni kapsayan ve 60 hektarlık arkeolojik çalışmaları çevreleyen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu alan, bölgedeki 18'inci ve 19'uncu yüzyıl yerleşiminin en kapsamlı ve en iyi korunmuş örneklerinden biri. Al Zubarah, Hint Okyanusu'na uzanan bağlantılarıyla bir zamanlar Körfez'in en önemli inci dalgıçlığı ve ticaret merkezlerinden biri olan, etrafı duvarlarla çevrili bir sahil şehrinin kalıntılarını da barındırıyor.

Khor Al Adaid
Ülkenin güneydoğu köşesinde Doha'dan yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta Katar'ın en etkileyici doğa harikalarından biri olan 'İç Deniz' veya Khor Al Adaid yer alır. Kendine özgü ekosistemiyle UNESCO tarafından tanınan bir doğal koruma alanı olan Khor Al Adaid, denizin çölün kalbine kadar ilerlediği dünyadaki ender yerlerden biridir. Kara yoluyla erişim olmayan bu sakin su cennetine yalnızca kum tepeleri aşılarak ulaşılabiliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.