Karayipler'de bir kaktüs adası Aruba

Havaların soğuduğu bugünlerde sıcak bir yerde tatil yapmak isterseniz Aruba’yı bir kenara not edin. Hollanda Krallığı’na bağlı bir ada ülkesi olan Aruba’da deniz tatilinin yanı sıra, inanması zor ama çöl safarisi bile yapabilirsiniz.

Karayipler'de bir kaktüs adası Aruba

Şerif ERCAN

Aruba, Karayipler'de, Venezuela kıyılarına yakın bir ada ülkesi. Hollanda Krallığı'na bağlı bir ülke olan Aruba, 'Kaktüs Adası' olarak da biliniyor. Çünkü adanın iç kesimleri çölü aratmıyor ve bolca kaktüs bulunuyor. Aruba tam bir tatil adası; turistlerin aradığı her şeye sahip. Özellikle güneş ve deniz tutkunuysanız ada 12 ay boyunca sizi ağırlamaya hazır. Beyaz kumlu plajları çok etkileyici. Tüplü dalış veya şnorkelle yüzmek için de adanın sualtı size renkli bir dünya sunuyor. Adanın Palm Beach adlı sahilindeki lüks ve her şey dahil sistemiyle hizmet veren tatil köylerinde unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Aruba'nın ambiyansı her zaman romantik. O yüzden de ada, balayı için popüler destinasyonlardan biri. Eğer balayı tatili için giderseniz, plajlarda uzanıp, akşamın ilerleyen saatlerinde açık havada salsa müziği ritimleriyle dans edebilir ve dolunay manzarasında aşkınızın tadını çıkarabilirsiniz. Şimdi Aruba'da mutlaka görmeniz ve yapmanız gerekenlere bir göz atalım. Aruba'nın en ünlü plajı olan Eagle Beach'e mutlaka gidin. Burası aynı zamanda deniz kaplumbağalarının da favorisi... Adanın büyük bölümünü oluşturan Arikok Milli Parkı'nı ziyaret etmeden dönmeyin. Burası uzun kaktüslerle kaplı, tepeciklerden oluşan ve çölü aratmayan bir yer. Aruba'nın simgesi haline gelen California Deniz Feneri de görülmeli. Gemileri uyarmak için yapılan fener, tarihi özellikleri ve manzarasıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık üç asır bir tarihe sahip Alto Vista Şapel de adanın görülmeye değer yerlerinden biri. Aruba'nın kuzey kıyılarına doğru bir cip safari yapmayı da ihmal etmeyin. Bu turda adanın kırsal alanlarını ve muhteşem manzaralarını görebilirsiniz. Daha cazip bir tur isterseniz atla yapılan turlara katılabilirsiniz. Atlı turlarda da, kum tepelerini, plajları ve kayalıklarını yakından görebilirsiniz. Tabii Aruba'nın başkenti Oranjestad'ı da mutlaka keşfetmelisiniz. Adanın en iyi yürüyüş parkurlarının olduğu şehirde, adanın en eski yapısı Fort Zoutman'ı da ziyaret edin. Bina, adanın tarihi ile ilgili her türlü bilgiyi edinebileceğiniz bir müze olarak hizmet veriyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.