Mutlaka görülmesi gereken bir şehir Bangkok

Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken şehirler arasında gösterilen Tayland’ın başkenti Bangkok, doğası, tarihi, kültürü, yemekleri, masajı ve eğlencesiyle turistleri büyülüyor.

Mutlaka görülmesi gereken bir şehir Bangkok

Şerif ERCAN

Tayland'ın başkenti Bangkok, her açıdan kendine özgü bir şehir. Belki de bu yüzden mutlaka görülecek şehirler arasında yer alıyor. Otantikliğini çok iyi korurken gökdelenlere ve modern yaşama da sırtını dönmeyen Bangkok'un bir özelliği de çok ucuz bir şehir olması. Taylandlılar Budizm'e inanıyor ve Bangkok da Budizm'in en yoğun olarak yaşandığı bir şehir. Şehrin genelinde 400'ün üzerindeki Budist tapınağı bulunuyor. En popüler olanları ve görülmesi gerekenler ise; Altın Buda, Yatan Buda ve Zümrüt Buda ile e Grand Palace, Wat Phra Kaew ve Wat Pho tapınakları... Bangkok, sokak yemekleriyle de çok ünlü. Dünyada büyük değer gören ai mutfağından yemeklerin çoğunu sokakta yemeniz mümkün. Zaten Bangkoklular da evde yemek yapmayıp sokak satıcılarından aldıkları yemekleri sokakta yiyip evlerine dönüyor. ai masajını duymayan yoktur herhalde. İşte bu masajın anavatanı olan Bangkok'ta en iyisini en ucuza yaptırabilirsiniz. Şehri gezerken yorulduğunuzda, adım başı rastlayacağınız bir masaj salonuna girip ai masajıyla bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Eğlenceye düşkünseniz şehrin çok renkli bir gece hayatı olduğunu söyleyeyim. Her yaşa ve her tarza hitap eden restoranlar, kafeler, gece kulüpleri, diskolar ve canlı müzik kulüpleri, neredeyse 24 saat hizmet veriyor. Bangkok tam bir alısveris cenneti. Lokal pazarlarında çok uygun fiyatlara tekstil ürünleri, ayakkabı, çanta, ağaç oyması ev eşyaları ve orijinal hediyelikler alabilirsiniz. Patpong ve Chatuchak gece pazarlarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Cep telefonu ve elektronik eşya almak isterseniz de, bunları dünyada en ucuza alabileceğiniz, şehrin merkezinde bulunan MBK Centre sizi bekliyor. Damnoen Saduak isimli yüzen çarşıyı da görmeden dönmeyin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.