Sosyal kalıpları yıkan bir şehir San Francisco

Ünlü köprüsü, inişli çıkışlı sokakları, Pasifik'e bakan evleri, restoranları ve rengarenk kültürüyle Amerika Birleşik Devletleri'nin en gözde şehirlerinden olan San Francisco, şehir tatili için çok iyi bir alternatif.

Sosyal kalıpları yıkan bir şehir San Francisco

Şerif ERCAN

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) batısındaki Kaliforniya eyaletinde yer alan San Francisco, ülkenin olduğu kadar dünyanın da en tanınmış şehirlerinden biri. Şehrin simgesi olan kırmızı renkli, devasa boyutuyla Golden Gate adlı köprüyü bilmeyen yoktur herhalde. Bir zamanların en ünlü dizisi 'San Francisco Sokakları' ile hayatımıza giren San Francisco, hoşgörüsü ve farklı kültürleriyle Amerika'nın en liberal şehri. Tarihte, feminizm, savaş karşıtlığı, eşcinsellerin haklarını kazanması gibi sosyal mücadelelerde hep öncü oldu. San Francisco, güneyi dışında üç yanı denizle çevrili bir yarımada üzerine kurulu. Bu yarımadanın kuzeydoğusunda 'Downtown' denilen şehir merkezi yer alıyor. Market Caddesi, şehri ikiye ayırıyor. Union Meydanı, Downtown'un turistik merkezi. Meydan; şık dükkanları, otelleri, çiçek satıcıları ve evsiz insanlarıyla karmaşık bir görünüme sahip. San Francisco'da Alcatraz Adası'nı da mutlaka görmelisiniz. Ada 1933- 1963 yılları arasında ünlü Alcatraz Hapishanesi'ne ev sahipliği yapmış. Alcatraz'a gitmişken, kuzeyindeki Angel Island'a da uğrayabilirsiniz. Union Meydanı'nın kuzeyindeki birkaç blok Çin Mahallesi olarak biliniyor. Şehrin en renkli yerlerinden biri burası. Grant Avenue boyunca bulunan antikacı dükkanlarını gezmek çok zevkli olabilir. Çin Mahallesi'ni ziyaret etmek için en iyi zaman Çinlilerin yeni yıl zamanı olan ocak sonu, şubat başı. Şehirdeki Kuzey Plajı; barları, kafeleri ve restoranları ile çok canlı bir yer. Buradaki Coit Kulesi bölgeye 360 derecelik bir açıyla bakmanızı sağlayan eşsiz bir yer. Haight-Ashbury ise; 1960'larda Flower Power (çiçek gücü) hareketine ev sahipliği yapmış bir bölge. Bugün Haight eskisi kadar renkli bir halde. Burada çok güzel restoran, kafe ve barlar var. San Francisco'da, sahilde yürümek ve güneşlenmek de çok keyifli olabilir...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.