Güvenli, renkli ve eğlenceli bir şehir Toronto

Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde yer alan Toronto, turistler için de cazibesi olan bir kent. Çünkü kültürden sanata, alışverişten yeme-içmeye kadar birçok seçenek sunuyor. Toronto, yılbaşı tatili için çok iyi bir seçenek olabilir.

Güvenli, renkli ve eğlenceli bir şehir Toronto

Şerif ERCAN

Kanada'nın en büyük, en güvenli ve en temiz şehri olan Toronto, dünyadaki birçok 'en'e de ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en büyük şelalesi Niagara, dünyanın en uzun otobanı Trans Canada, dünyanın en uzun sokağı Yonge Street ve dünyanın en büyük beyzbol sahasının bulunduğu Toronto'da güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesinde her yıl en üst sıralarda yer alan Toronto'da, uygun fiyatlı sokak pazarlarında, son derece modern AVM'leri ve özel caddelerinde alışveriş yapıp kar pateninin, müze ziyaretlerinin ve dünya mutfaklarının seçkin örneklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Toronto'da görmeniz gereken yerlerin başında CN Tower geliyor. Toronto'nun simgesi olan 553 metrelik CN Tower'ın gözlem alanından şehri izleyebilir, restoranlarından birinde keyifli birkaç saat geçirebilirsiniz. Royal Ontario Museum da şehrin en gözde yerlerinden. Doğal tarih müzesi olarak hizmet veren müzede özellikle dinozor bölümü mutlaka görülmeli. Dünyanın en büyük beyzbol sahası Rogers Centre da çok etkileyici. Sahayı, rehberle düzenlenen turlarla gezebilirsiniz. Şehrin tarihi binalarından biri olan Casa Loma, Ortaçağ kalesine benzeyen yapısıyla dikkat çekiyor. Eskiden zengin bir ailenin evi olan bina, şimdi müze olarak gezilebiliyor. Toronto Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuklu aileler için kaçırılmaz bir fırsat. Büyük bir alana yayılan hayvanat bahçesinde panda bile var. Alışveriş seviyorsanız tarihi bir pazar olan St. Lawrence Market'ten işe başlayabilirsiniz. Modern alışveriş merkezi Eaton da, yeraltı yolları, mağazalar, butikler, restoranlar, kafeteryalar ve restoranlarla sizi bekliyor. Toronto'nun Distillery Bölgesi ise, moda, eğlence ve alışveriş bölgesi olarak biliniyor. Burada çok güzel butikler, galeriler, sanatçı stüdyoları ve restoranlar yer alıyor. Entertainment District de, adından anlaşıldığı gibi eğlence tutkunlarının mekanı. Farklı tarzlardaki eğlence mekanlarının bulunduğu bölge sabaha kadar ışıl ışıl.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.