Romantizm, moda ve lüksün başkenti Paris

Yılbaşı tatili için en iyi seçeneklerden biri de Paris... Romantizmin, modanın ve lüksün başkenti olan Paris’te, hem unutamayacağınız bir yılbaşı gecesi yaşayabilir hem de şehri keşfederek keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Romantizm, moda ve lüksün başkenti Paris

Şerif ERCAN

Fransa'nın başkenti Paris, aynı zamanda romantizmin, modanın ve lüksün de başkenti sayılıyor. Sanatsal ve kültürel yaşamıyla da adından söz ettiren şehir, her zaman keyifli bir tatil deneyimi vadediyor. Ancak yılbaşında Paris'e giderseniz çok daha güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Çünkü Paris, yılbaşında ışıl ışıl oluyor ve yılbaşı gecesi için organize edilen sokak partileri ise sabahlara kadar sürüyor. Lüks ve şık restoranlarındaki yılbaşı yemekleri ise özellikle çiftlere unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşatıyor. Yılbaşını Paris'te geçirmek isterseniz mutlaka birkaç gün önce gidin ve şehri keşfedin. Paris'te gezilecek, görülecek ve yapılacak çok şey var ama ben size burada kısa bir özetini geçeceğim. Paris'te mutlaka yapılacaklar listesinin başında Seine Nehri kenarında gezi geliyor. Paris'e gelip de adını tasarımcısı Gustave Eiffel'den alan Eiffel Kulesi'ni görmeden gitmek de tabii ki olmaz. Müze gezmeyi seviyorsanız Musee du Louvre'a mutlaka zaman ayırmalısınız. Müzede tablolar, heykeller, antikalarla birlikte Mona Lisa, Venus de Milo ve Winged Victory gibi ünlü eserleri de göreceksiniz. Musee d'Orsay ise, 1848 - 1914 yılları arasında yaşayan sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Şehrin en fazla ilgi çeken yerlerinden Centre Georges Pompidou ise modern sanatın örneklerini sanat tutkunlarıyla buluşturuyor. Paris'in en ünlü caddesi Champs-Elysees ise, lüks mağazaları ve kafeleriyle öne çıkıyor. Ayrıca, Ile-Saint-Louis kıyısında romantik bir yürüyüşe çıkmadan, Notre Dame Katedrali'ni gezmeden, Saint Germain'de Hemingway ve Sartre'ın uğrak yerleri olan Les Deux Magots ve Cafe de Flore'da bir şeyler içmeden, Montmartre'a çıkıp şehri kuşbakışı izlemeden, farklı kültürel guruplara ev sahipliği yapan Le Marais'de tasarım butiklerini, galerileri turlamadan, birçok galeri ve pasajın bulunduğu Hotel-de-Ville bölgesini arşınlamadan, kafe, restoran ve gece kulüplerinin yoğunlaştığı Bastille'e uğramadan ve Paris'le özdeşleşmiş kafelerden birine oturup şehrin havasını teneffüs etmeden Paris'i görmüş sayılmazsınız...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.