Dünya jet-set'inin kayak merkezi Aspen

Dünyanın en gözde kayak merkezlerinden biri olan ABD’deki Aspen, sporu, lüksü, eğlenceyi ve alışverişi bir arada sunuyor. Dünya jet-set’ini ağırlayan kayak merkezi gurmeler için de tam bir cennet...

Dünya jet-set'inin kayak merkezi Aspen

Şerif ERCAN

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde yer alan Aspen, dünyanın en ünlü ve en iyi kayak merkezlerinden biri olarak biliniyor. Her kış dünya jet-set'inin akın ettiği Aspen'de sarp kayalıklar ve birbirine bağlı olmayan dört dağ bulunuyor. 1350 metre yükseklikte yer alan ve her seviyedeki kayakçı için pistleri bulunan Aspen, 1946 yılında kurulan Aspen Kayak Şirketi'nden sonra tanınmaya başladı. 1950 yılında FIS Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapan kayak merkezi, Hollywood yıldızlarının ve dünyanın saygın işadamlarının uğrak yeri olarak tanınıyor. Türk iş dünyasından ünlü isimlerin de sık sık gittiği Aspen, sporu, lüksü ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Rocky Dağları arasına saklanmış doğa harikası kayak merkezi, ayrıca gurmelere de birçok seçenek sunuyor. Mutfaklarında dünyaca ünlü şeflerin görev yaptığı birçok restoran gurme tatilcileri ağırlıyor. Kasabada, birçok bar ve kulüp de var. Bu bar ve kulüplerde eğlence sabaha kadar devam ediyor. Aspen, alışveriş tutkunlarını da tatmin edecek bir kayak merkezi. Kasabada, dünyanın en ünlü markalarının mağazaları yan yana sıralanmış durumda. Şimdi de Aspen'in pistlerine bir göz atalım.
Buttermilk: Kolay, normal ve zor olmak üzere üç bölümden oluşan kayak pisti, 2400 metre yükseklikteki dağın çevresinde yer alıyor.
Aspen Highlands: 3559 metre yüksekliğinde olan dağa, son yıllarda geliştirilen asansör sistemi ile ulaşım kolaylaştı. Yüksek bir dağ olması sebebiyle çok dikkatli olmak gerekir.
Snowmass: 3128 dönümlük bir araziyi kaplaması sebebiyle Aspen kayak merkezleri içinde en geniş alana sahip olan pist. Konaklama imkanları, ekstrem kayak arazisi ve çokça asansör sistemi ile kayakçıların en çok tercih ettiği pistlerden biri.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.