Fener festivali ile ünlü Uzakdoğu ülkesi Tayvan

Çin ve Uzakdoğu kültürlerini harmanlayarak küçük bir adada farklı dünyaları yaşatan Tayvan, dünyanın en büyük fener festivaline de ev sahipliği yapıyor. Dilekleriniz hazırsa Tayvan sizi bekliyor...

Fener festivali ile ünlü Uzakdoğu ülkesi Tayvan

Şerif ERCAN

Çin takvimine göre yeni yılın ilk ayının ortasında kutlanan Fener Festivali'nde dilek fenerleri bir kez daha büyük bir coşkuyla Bingşi'de gökyüzüne bırakılacak. Eski zamanlarda kasabanın güvende olduğu haberini komşu kasabalara vermek için kullanılan bu fenerler, günümüzde eski bir geleneği yaşatırken yeni yıla dair güzel dileklerin ışıltısını gökyüzüne yansıtıyor. Fener Festivali için adaya gittiğinde, 3. yüzyıla dek uzanan tarihi, Çin ve Japon geleneklerinin harmanlandığı mimarisi, sanatları ve mutfağıyla çok özel bir ülke olan Tayvan'ı da keşfetme fırsatı bulacaksınız. Tayvan, 20. yüzyıla dek pek çok Batılı ülkede, Portekizli denizcilerin bir zamanlar kendisine verdiği Ilha Formosa (Güzel Ada) adından ilhamla Formosa olarak biliniyordu. 21 takımada ve Pescadores Adaları'ndan oluşan Tayvan, 17. yüzyılda 38 yıl Hollanda sömürgesinde kaldıktan sonra Çin'e bağlanmış. 1911 yılından sonra Çin Hanedanlığı'nın dağılmasıyla kurulan ülkeyi, Çin Halk Cumhuriyeti dahil dünyadaki pek çok ülke tanımıyor. Hem Tayvan'ı keşfetme hem de Asya'daki en keyifli festivallerden Tayvan Fener Festivali'nde gökyüzüne dileklerinizi göndermek isterseniz Fest Travel'ın 24 Şubat-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştireceği turu tavsiye edebilirim. Fener Festivali için gideceğiniz Tayvan'da; Çin tarihinin 10 bin yıllık mirasını yansıtan ve Beycing Yasak Kenti'ni, Asya'nın 7 Harikası'ndan biri olan Taroko Geçidi ve Ulusal Parkı'nı, bir dönem Doğu Asya'daki en büyük halka açık banyo olan Beytov Kaplıcaları'nı, ülkedeki en büyük Budist tapınağı olan ve 108 metrelik Buda heykeliyle dikkat çeken Fo Guang Şan Manastırı'nı ve ünlü gece pazarlarını da görebilirsiniz. Pagodalar, manastırlar, göller, mağaralar ve sivil mimari örneklerinin de dikkatinizi çekeceği ülkede, Tayvan'ın yerel lezzetlerini tatmayı da ihmal etmeyin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.