Türkiye'nin yeni turizm rotaları

Turizme katkı sağlamak ve turizm alanındaki istihdamı artırmak amacıyla yürütülen ‘Gelecek Turizmde’ oluşumu 2018 yılında, Ordu’nun Perşembe, İstanbul’un Şile ilçeleri ve Çanakkale’deki turizm projelerine destek verecek.

Türkiye'nin yeni turizm rotaları

Şerif ERCAN

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes ortaklığıyla yürütülen ve sürdürülebilir turizm çalışmalarına katkı sağlamayı amaçlayan 'Gelecek Turizmde'nin 2018'de destekleyeceği projeler açıklandı. 10 yıldır devam eden Gelecek Turizmde projesi ile Ordu'nun Perşembe, İstanbul'un Şile ilçeleri ve Çanakkale'deki sürdürülebilir turizm projeleri desteklenecek.

Truva Kültür Rotası (Çanakkale)
Gelecek Turizmde'nin 5. dönem projelerinden biri olan 'Truva Kültür Rotası', Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı tarafından Çanakkale Valiliği ortaklığıyla yürütülecek. Proje kapsamında, Ezine ve Ayvacık ilçelerine bağlı köylerde yürüyüş ve bisiklet yolları düzenlenecek. Ayrıca yürüyüş yolu üzerinde bulunan köylerde ziyaretçilere dinlenme ve konaklama hizmeti sunulmasına olanak tanınacak.

Perşembe'nin Işıklarını Kadınlar Yakacak (Perşembe, Ordu)
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği tarafından Perşembe Sanayici ve İşadamları Derneği ortaklığıyla yürütülecek olan 'Perşembe'nin Işıklarını Kadınlar Yakacak' projesi ile Sakin Şehir unvanına sahip Perşembe'nin yöresel lezzetlerin tanıtılması, yöre halkının ekonomik olarak güçlendirilmesi ve yeni kadın girişimcilere destek olunması amaçlanıyor.

Ovacık Köyü'nde Bir Gün (Şile, İstanbul)
Şile'nin Ovacık Köyü'nde gerçekleştirilecek 'Ovacık Köyü'nde Bir Gün' projesi, Ovacık Köyü Kadın Tohum Derneği tarafından Şile Belediyesi ve Şile Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği ortaklığıyla yürütülecek. Proje ile yerel halk, konuklarına geleneksel gıdanın ata tohumundan yetiştirilip, hasat edilmesi ve pişirme sanatını tecrübe ettirecek. Hedef; yörede sürdürülebilir bir turizm hareketi yaratarak, yerel halkın geçim kaynaklarını çeşitlendirmek...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.