Komşu'da karnaval zamanı İskeçe

Son yıllarda Türklerin de keşfettiği İskeçe Karnavalı bu yıl 18 Şubat’ta gerçekleşecek. Yunanistan’ın İskeçe şehrinde, maskeli ve kostümlü geçiş töreniyle gerçekleşen karnaval çok renkli görüntülere sahne oluyor.

Komşu'da karnaval zamanı İskeçe

Şerif ERCAN

İskeçe (Yunanca adı Xanthi), Yunanistan'da Türklerin en çok yaşadığı şehirlerden biri. 1371'de Osmanlı'nın hakimiyetine geçen ve 1913'e kadar kalan İskeçe, bu yüzden Osmanlı'nın izlerini taşıyan bir şehir. Günümüzde modern bir kimliğe kavuşan, zengin tarihi, doğası ve gelenekleriyle dikkat çeken şehrin en büyük özelliği ise, çok renkli bir karnavalının olması. Bu yıl 18 Şubat'ta gerçekleşecek olan İskeçe Karnavalı, çok eğlenceli ve renkli geçiyor. O yüzden de karnaval zamanı turistlerin akınına uğruyor. Son yıllarda Türkler de İskeçe Karnavalı'nın müdavimi olmaya başladı. Birçok turizm şirketi, karnaval tarihlerinde İskeçe'ye karnaval turu düzenliyor. İstanbul'a çok yakın olduğu için otobüsle ulaşımın sağlandığı bu turlarda, yol üzerindeki başka Yunan şehirlerini görme imkanı oluyor. Karnaval haftasında şehri, dünyanın dört bir yanından gelen 200 binin üzerinde turist ziyaret ediyor. İskeçe Karnavalı, dünyaca ünlü karnavalları aratmıyor. Festival zamanı, caddeler ve meydanları, şölen havasına bürünüyor. Her yaştan insanın katıldığı karnavalda, Grek kültürüne has heykeller, tarihi dokuyu ve tarihi kişilikleri simgeleyen figürler ile muhteşem bir karnaval yürüyüşü gerçekleşiyor. Dev heykellerin ve süslemelerin renkli geçişine sahne olan karnaval yürüyüşü, turistlere eğlenceli saatler yaşatıyor. Zaten turistler de renkli kostümler ve maskelerle yürüyüşün bir parçası oluyor. Bu arada belirli bir ücret karşılığında, organizasyon komitesi sizi resmi korteje alabiliyor. Hatta konsepte uygun kıyafet verip makyajınızı da yaptırıyor. İskeçe'ye gitmişken, şehri de keşfetmeyi unutmayın. Tarihi MÖ 879'a dayanan şehir, 1829'da iki büyük deprem geçirmiş. Yeniden yapılandırılsa da şehrin tarihi merkezindeki ahşap ve taş binalar pırıl pırıl duruyor. Çünkü Avrupa Birliği fonlarıyla restore edilince, dış cepheleri restore edilmiş binalar ortaya çıkmış. Şehrin tarihi merkezindeki bu ahşap ve taş binaları ve daracık sokakları görmeden dönmeyin. İskeçe'de eğlence kültürü günlük yaşamda önemli yer tutuyor. Çok sayıda bar, restoran, taverna var, karnaval dışında kalan zamanınızı da isterseniz bu eğlence mekanlarında geçirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.