Geleneklerinden kopmayan modern bir şehir Seul

Güney Kore’nin başkenti Seul, modernleşirken geleneklerinden de vazgeçmemiş. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Seul turistlere, tarih ve kültürün yanı sıra cazip alışveriş ve eğlence imkanı da sunuyor.

Geleneklerinden kopmayan modern bir şehir Seul

Şerif ERCAN

Seul, Güney Kore'nin en modern şehri ama tarihi ve geleneklerini yansıtan izleri de taşıyor. Hükümet binaları, bankaları, iş merkezleri ve üniversiteleri ile ülkenin en önemli finansal, politik ve kültürel merkezi olan Seul'un yaklaşık 12 milyon nüfusu var. Bu mega şehri Han-Gang nehri ikiye bölüyor. Şehir merkezi diyebileceğimiz Chung-Gu, şehrin kuzeyinde turistik ve uygun fiyatlı otellerin bulunduğu Chongno-Gu ve en güneyde alışveriş için en güzel dükkanların bulunduğu ve gece hayatının kalbinin attığı It'aewondong şehrin en önemli yerleri... Seul'un eğlence ve alışveriş merkezi olan It'aewon'da çok uygun fiyatlara her şeyi satın alabilmeniz mümkün. Seul'un eskiden soylu sınıfı ve en zenginlerin yaşadığı kuzey kesimde Kyongbokkung Sarayı ve diğer kraliyet sarayları, gösterişli malikaneler ve tarihi yapılar var. Bu bölgede etrafta ahşap oymalı kapılı, pirinç tokmaklı tarihi evlerin özgün mimarisi büyüleyici. Burada ayrıca National Folk Museum'a uğrayabilir, geleneksel çay dükkanları ve sanat galerilerini bulabileceğiniz, çağdaş artistlerin eserlerini görebileceğiniz Samch'ongdonggil'de gezebilirsiniz. Yi Hanedanı zamanında 14. yüzyıl sonlarında imparatorlar tarafından yaptırılan ve çok yüksek duvarlar tarafından çevrili olan Yi Hanedanı Sarayları'nı gezmeden dönmeyin. Bugünkü saray hanedanının yaşadığı ve Seul'un en eski sarayı olan Ch'angdokkung Sarayı'nı ise yalnızca rehberli bir tur eşliğinde görebilirsiniz. Dünyanın en büyük kulelerinden biri olan, 483 metrelik Seul Kulesi'ne çıkarak Seul'u fotoğraflayabilir, hediyelik alışveriş yapabilir ve çevresi tamamen camlarla kaplı restoranda şahane bir manzara karşısında yemek yiyebilirsiniz. Seul'de mutlaka görmeniz gereken bir yer de, Kore Savaşı'nın bütün izlerini bulabileceğiniz Şehit Anıtları müzesi... Güney Koreliler için yemek çok önemli, o yüzden de zengin bir mutfakları var. Seul'da Kore mutfağının en güzel örneklerini tadabilirsiniz. Bunun için sokaktaki seyyar restoranlardan lüks restoranlara kadar birçok seçenek sizi bekliyor. Seul'un gece hayatı da çok renkli. Binlerce gece kulübü olan şehirde, her zevke hitap eden eğlence bulmak mümkün. Kendine has bir pop müzik tarzı bile olan şehirde eğlence sabaha kadar devam ediyor. Vize derdinin olmadığı Seul'a gitmek isterseniz THY'nin direkt uçuşlarının bulunduğunu da belirteyim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.