Safari turizminde Afrika'nın en büyük rakibi Hindistan

Safarinin sadece Afrika'da yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Hinsidtan'daki Tadoba, Pench ve Satpura adlı ulusal parklar da yaban hayatını ve vahşi hayvanları gözlemleme imkanı sunuyor.

Safari turizminde Afrika'nın en büyük rakibi Hindistan

Şerif ERCAN

Safari deyince akla ilk Afrika geliyor. Oysa dünyanın pek çok farklı bölgesi, yaban hayatı gözlemleme ve deneyimleme açısından benzersiz fırsatlar sunuyor. Örneğin Hindistan, yaban hayat gözlemlerinin ve kaplan safarilerinin yoğun ve heyecan dolu bir biçimde yapıldığı ulusal parklarla bezeli. Fest Travel, haziran ayına kadar, istenilen tarihlerde 9 gece-10 günlük kişiye özel Hindistan'da safari turları hazırlıyor. Hindistan'da safari yapılabilen üç farklı ulusal park bulunuyor. Bunların başında Tadoba Kaplan Koruma Bölgesi yer alıyor. Hindistan'ın yaban hayatı koruma alanları içerisinde kaplan nüfusunun yoğunluğuyla dikkat çeken Tadoba, diğer bölgelerle kıyaslandığında çok daha bakir bir ekosistem sunuyor. Sadece kaplanların değil, leopar, tembel ayı, gaur (Hint bizonu), yaban domuzu, dört boynuzlu antilop, uçan sincap ve sambar geyiği gibi pek çok hayvanın da yuvası. Bölge, 200'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla, kuş gözlemcileri için de bir cennet.

Adını bölgeyi kuzeyden güneye kat eden Pench Nehri'nden alan Pench Ulusal Parkı da safari deneyimi yaşatıyor. Babür İmparatoru Ekber Şah'ın döneminde yazılan metinlerde dahi adı geçiyor. Pench'in kaplanları ve komşu çevresi, Rudyard Kipling'in ünlü The Jungle Book (1894) eserine de ilham vermiş. Hindistan'da safari yapılabilecek bir başka yer de Satpura Ulusal Parkı. Adı Sanskritçede 'yedi tepe' anlamına gelen Satpura, Pachmarhi Biyosfer Rezervi'nin bir parçası. Ormanlık, doyumsuz manzaralara sahip tepelikler ve derin boğazlarla bezenmiş bu kaplan bölgesinin ekosistemini keşfetmek için cip safari, fil safari, trekking gezileri ve bot safari seçenekleri bulunuyor. Bu arada özellikle fille yapılan safariler Hindistan'da çok büyük ilgi görüyor. Hindistan'daki ulusal parkların içinde doğayla iç içe çok özel konaklama ve mola yerlerinin bulunduğunu da hatırlatayım. Safari hayali kuran gezginlere, Hindistan'daki Tadoba, Pench ve Satpura'daki safari programlarını da mutlaka incelemelerini öneriyorum.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.