İtalya'nın kuzeyinde çok özel bir bölge Lombardiya

İtalya’nın az bilinen özerk bölgesi Lombardiya, tarihi, doğal güzellikleri, Ortaçağ mimarisine sahip kasabaları, sevimli şehirleri, göl kenarındaki köyleri, limon bahçeleri ve başkentliğini yapan Milano ile unutulmaz bir tatil vadediyor.

İtalya'nın kuzeyinde çok özel bir bölge Lombardiya

Şerif ERCAN

İtalya'nın en kuzeyinde yer alan Lombardiya Bölgesi, ülkenin diğer şehir ve bölgelerine göre çok bilinmese de turistik gezi için çok iyi alternatiflerden biri. Alpler ve Po nehri vadisi arasında kalan bölge, kuzeyde soyluların villaları ile süslü sakin göllerden Alpler'in yüksek dağlarına ve İsviçre sınırına kadar uzanıyor. İtalya'nın 1948 Anayasası ile kısmi özerklik verdiği Lombardiya'nın başkenti, Kuzey İtalya'nın en büyük şehri olan Milano. Diğer başlıca şehirleri ise; Biella, Bergamo, Brescia, Como, Legnano ve Monza... Ortaçağ mimarisi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bölge, sevimli şehirleri, göl kenarındaki köyleri, limon bahçeleri ve üzüm bağları ile çok özel. Burada gezilecek ve görülecek çok yer var. Tabii ki gezinize Milano ile başlamalısınız. Sokakları sanat ve tarih kokan, moda ve tasarımın başkenti Milano'dan ayrılmak istemeyeceksiniz. Ama daha sırada birçok yer var. Örneğin, muhteşem manzaralarıyla romantik bir tatil vadeden Como Gölü... Como gezdikten sonra bir tren yolculuğuna ne dersiniz? İnanılmaz manzaralar eşliğinde Davos-Tirano arasını kat eden tarihi Bernina Ekspresi sizi bekliyor. Hazır Alpler'de gezinirken trenin de güzergahında yer alan, Avrupa'nın en ünlü kayak merkezlerinden St. Moritz'e uğramayı ihmal etmeyin. Şimdi de Lombardiya'da göreceğiniz çok özel yerlerden kısaca söz edeyim. Leonardo Da Vinci'nin, İsa'yı çarmıha gerilmeden bir gece önce havarileriyle resmeden 'Son Akşam Yemeği' adlı eseri, Santa Maria della Grazie Kilisesi'ni görebileceksiniz. UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, geleneksel keman yapım ustalarının ve keman atölyelerinin yer aldığı Cremona kasabası da görülmeye değer. 19. yüzyılda pamuk işçileri için tüm birimleriyle sıfırdan kurulan UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Crespi D'Adda kasabasından da çok etkileneceğinizden şüphem yok. İtalyan Rönesansı'nın son büyük şairi Torquato Tasso'nun "Görebilmek için bin kilometre yol kat etmeye değer" dediği, Gonzaga Dükleri'nin başkenti olan ve düklerin sarayıyla göz kamaştıran Mantova'yı da Lombardiya'da görülecek yerler listenize almalısınız. Lombardiya'da, İtalyan mutfağının lezzetleri eşliğinde keyifli bir tatil geçireceğinizden eminim.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.