İspanya'nın Atlas Okyanusu'ndaki adaları Kanarya Adaları

Atlas Okyanusu’nda, İspanya’ya bağlı özerk bir adalar topluluğu olan Kanarya Adaları, doğal güzellikleri, parkları, müzeleri, kumsalları ve eğlence yerleriyle tam bir turizm cenneti...

İspanya'nın Atlas Okyanusu'ndaki adaları Kanarya Adaları

Şerif ERCAN

Kanarya Adaları, Atlas Okyanusu'nda, Fas'ın batısında yer alıyor. İspanya'ya bağlı özerk bir bölge olan Kanarya Adaları, Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Gomera ve Hierro adlı yedi ada ile birkaç küçük adacıktan oluşuyor. Afrika Kıtası'nın 110 kilometre açığında yer alan Kanarya Adaları; doğal güzellikleri, parkları, müzeleri, kumsalları ve eğlence yerleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor. Adalar, başta Gran Canaria adasındakiler olmak üzere dünyanın en önemli ve eşsiz plajlarını barındırıyor. Birçok karnavala da ev sahipliği yapan adalar, dört mevsim güneşli ve denize girilebilir havasıyla da dikkat çekiyor. Kanarya Adaları'nda doğal alanlar oldukça fazla. Adaların yaklaşık yüzde 40'ı milli park kapsamında bulunuyor. Tenerife'de yer alan Loro park, akvaryumları ve barındırdığı 200'e yakın kuş türü ile dikkat çekiyor. Teide Yanardağı'nın da içinde yer aldığı Teide Milli Parkı ise turistlerin en çok ziyaret ettiği yer. Kanarya Adaları'nın başkenti olan Tenerife'deki Santa Cruz da koloni döneminin renkli mimarisi de turistlerin çok ilgisini çekiyor. Santa Cruz'un hemen batısında Muerto, La Nea, Las Naos, Arenitas plajları çok meşhur. Bu plajları sınırları içinde barındıran Candelaria şehri ise adanın eski bir balıkçı kasabası. Siyah Madonna Klisesi ve kilise meydanında sırtlarını okyanusa vermiş dokuz prensin heykelleri görülmeye değer. Buradaki en önemli ilginçlik ise kumsalın siyah olması... Las Palmas'ın eski kesimlerinde ise koloni döneminden kalma taş bir katedral ve Kristof Kolomb'un Amerika seferine çıkmadan önce konakladığı tarihi ev yer alıyor. Kanarya Adaları'nda patates çok yetiştiği için yemeklerinde patates hakimiyeti var. Sabah kahvaltısında patatesli omlet, akşam yemeklerinde de patatesli yiyeceklere sık sık rastlayabilirsiniz. Eğlence tutkunları için de Kanarya Adaları çok cazip. Adanın çok renkli bir gece hayatı var. Her zevke hitap eden barları, gece kulüpleri ve canlı müzik mekanları sabaha kadar eğlence tutkunlarını ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.