Sicilya'nın Ortaçağ'dan kalma en güzel kasabası Cefalu

Sicilya’daki Cefalu adlı küçük kasaba, adı çok duyulmasa da bölgenin en güzel ve en romantik kasabası olarak gösteriliyor. Palermo’ya 40 dakika uzaklıktaki bu Ortaçağ kasabası, tarih, kültür, deniz ve lezzeti bir arada sunuyor.

Sicilya'nın Ortaçağ'dan kalma en güzel kasabası Cefalu

Şerif ERCAN

Palermo'nun doğusunda yer alan Cefalu, Sicilya'nın en güzel ve en romantik kasabası olarak gösteriliyor. Tipik bir balıkçı kasabası olan Cefalu'da 12. yüzyıldan kalma binalar arasında dolaşmak, taş döşeli sokaklarda gezmek ve ana meydandaki kafelerde bir şeyler içmek çok keyifli. Çok misafirperver ve sıcakkanlı insanları olan kasabada, deniz mahsullerinin ağırlıklı olduğu çok güzel restoranlar da var. Arkasında La Rocca Dağı, önünde Tiran denizi bulunan bu şirin ortaçağ kasabası, Palermo'ya yaklaşık 40 dakika uzaklıkta yer alıyor. Harika doğası, tarihi binaları, renkli plajları ve daracık sokaklarıyla çok etkileyici bir kasaba olan Cefalu'da neredeyse her sokak denize açılıyor. Kasabanın en önemli caddesi Corso Ruggero, trafiğe kapalı dar ve upuzun bir cadde. Bu cadde de, hediyelik eşyalar satan dükkanlarla dolu. Kasabanın en ünlü caddesi ise Vittorio Emanuele Caddesi. Bu caddede birçok kafe ve restoran bulunuyor. Hepsi aile işletmesi olan restoranlar, İtalyan Sicilya mutfağının en özel lezzetlerini sunuyor. Bu arada sahil boyunca sıralanmış restoranlar da özellikle deniz mahsulleri konusunda çok iyiler. Bu cadde üzerinde bir de tarihi bir çamaşırhane var ki, o da görülecek yerler listesinde bulunuyor. Sularının sodalı aktığı söylenen bu çamaşırhanenin hala kullanılabilir durumda olduğu belirtiliyor. Kasabanın ana meydanı olan Doumo Meydanı, çok turistik bir yer. Çünkü Sicilya'nın en güzel katedrallerinden biri olan Cefalu Katedrali burada yer alıyor. Ayrıca birçok tarihi binayla çevrili olan meydanın bir özelliği de, birçok kafe, dondurmacı ve hediyelik eşya satan dükkanın bulunması. Palmiyelerle çevrili bu meydanda çok keyifli saatler geçirebilirsiniz. Meydandan yola çıkıp daracık sokaklardan denize doğru yürümenin de çok keyifli olacağını göreceksiniz. Bu yürüyüş sizi Ortaçağ'dan kalma kale kapısı Porto Marina'ya ve tabii ki limana götürecek. Bu arada müze gezmeyi seviyorsanız katedralin tam karşısındaki sokakta bulunan Mandralisca Müzesi'ni önerebilirim. Cefalu'nun plajı da çok güzel. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz bu plajlar, beach partileriyle de ünlü. Ayrıca eğlence tutkunları geceleri şehrin çeşitli bar ve kulüplerinde eğlenceli saatler de geçirebilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.